Vol gas met gloednieuwe kartbaan op Lelystad


LELYSTAD, 20140304 -- Karten en ondernemen: voor de broers Indy (21) en Milan (18) Dontje is het de perfecte combinatie. Beiden zijn bekenden uit de autosport én ze studeren allebei aan een Business School. Vorig jaar april hebben de gebroeders Dontje samen met Christian Snoek (28) de kartbaan van Lelystad overgenomen en het drietal is bezig met een enorme make-over. „We willen de grootste van Nederland worden!”

Het karten zit de broers in het bloed. Milan (Nederlands kampioen 2012) rijdt nog steeds wedstrijden en Indy (Nederlands kampioen 2008) maakte na 10 jaar de overstap naar de autosport. Indy: „De kartbaan in Lelystad was klein en onbekend en wij gaan daar verandering in brengen.” De ondernemers financieren alles zelf en momenteel zijn ze flink aan het verbouwen.

De Dontje-broers treden in de voetsporen van hun ondernemende vader, die wereldwijd actief is als chocoladeleverancier. Hij heeft ook de touwtjes in handen bij Against Cancer, een organisatie die kankerpatiëntjes en hun familie een mooie dag op het circuit bezorgt. Een van die kinderen is daardoor een enorme kart-fanaat geworden en wordt nu gesponsord door het kartcentrum.

Met man en macht is er de afgelopen periode gewerkt aan de nieuwe kartbaan in Lelystad. Momenteel worden de laatste handelingen verricht en volgende week gaat de baan open voor het publiek tijdens de Kartbeurs Lelystad 8 en 9 maart.

Het zal in ieder geval een boost betekenen voor de kartsport in het algemeen. Hoe meer jonge karters, des te groter de startvelden in de komende jaren zullen zijn. Rijders groeien weer door naar hogere klassen. Daarom zijn dit soort projecten van groot belang voor de kartsport in Nederland.

Bekijk de nieuwe kartbaan van KCL in vogelvlucht!Deel: ' Vol gas met gloednieuwe kartbaan op Lelystad '
Lees ook