UITVERKOCHT 6 DAAGS INTERNATIONAAL HOELAHOEP EVENEMENT


Eerste Heart & Hoop Dance Retreat (HHD) van Europa vindt plaats in Nederland

EINDHOVEN, 20150709 -- Het in januari al uitverkochte Heart & Hoop Dance Retreat wordt georganiseerd door Mirjam Douma. Voor de tweede keer haalt zij Hoopdance docenten uit de hele wereld naar Bladel om daar in een schuur of (bij mooi weer) midden in het weiland les te geven aan bevlogen dansers met een verslaving: de hoelahoep. In Amerika al lange tijd een succes, sinds een aantal jaren ook in Nederland in iedere stad te beoefenen: de hoepel uit vroeger tijden maakt een ware comeback.

Hoelahoep van nu is ‘Hoopdance’ wat zoiets is als hoepelen en dansen tegelijk op swingende muziek. Je maakt meestal gebruik van grote hoepels, geschikt voor volwassenen. Mirjam Douma (39) van HOOPLOVERS.nl is hier blij mee: Mensen zijn nu meer dan ooit op zoek naar manieren om zich te uiten, om gezond, jong en creatief te zijn.

Het HHD Retreat vindt plaats van 21-27 juli op de typisch Hollandse Minicamping en accommodatie De Ganzenhof in Bladel. Dit jaar zijn de docenten wel heel bijzonder. Er komen maar liefst vier docenten vanuit Amerika overvliegen, één uit de UK en één uit Duitsland. "De bedoeling is dat we ieder jaar een mooie mix maken van gerenommeerde docenten en startende docenten", aldus Mirjam.

Dagelijks wordt er in Bladel hard gewerkt door de 35 deelnemers uit heel Europa in maar liefst 18 intensieve workshops. ‘s Ochtends zijn er yoga- en meditatielessen en ook in de avond is er een bijzonder programma. Dit jaar werkt Mirjam Douma veel met live muzikanten.

Misschien klinkt het uitzonderlijk maar dit evenement is geschikt voor iedereen die op zoek is naar iets nieuws. Veel mensen zijn wat terughoudend als Mirjam ze een hoepel voorhoudt. ‘Dat kan ik niet, vroeger wel maar nu ben ik het verleerd’ of: ‘Ik ben niet zo flexibel’ zijn opmerkingen die Mirjam vaak hoort. "Dit zijn overtuigingen die je direct aan de kant kunt zetten. Ongeacht je figuur of flexibiliteit, iedereen kan het leren. Na 20 minuten oefenen merk je al dat je vorderingen maakt, waardoor je door blijft gaan."

Lessen & workshops

Naast dit bijzondere evenement verkoopt Mirjam handgemaakte hoelahoeps en geeft ze maandelijks intensieve workshops en lessen in de omgeving van Leiden en Den Haag.

Informatie over het Heart & Hoop Dance Retreat vindt je op https://www.heartandhoopdance.com

Live Hoopdance Demo's van Mirjam: https://www.youtube.com/user/mirjamonly/feed?view_as=public


Deel: ' Zesdaags internationaal hoelahoep evenement uitverkocht '
Lees ook