Hardloop-Coryfee lanceert eigen lijn voedingssupplementen voor sporter


Eindhoven, 20151026 -- Ideeën komen vaak voort uit een gemis of uit een drang tot verbetering. Als deze ideeën tot uitvoering worden gebracht ontstaan soms mooie dingen. Zo ook met Runamine, het bedrijf van Hardloop-Coryfee Joop Broeders.

Het menselijk lichaam verbruikt energie bij inspanning. Deze energie wordt uit voeding onttrokken. Om ervoor te zorgen dat er geen lichaamsweefsel wordt afgebroken is het van belang dat een sporter deze voedingsstoffen met de juiste voeding tot zich neemt. Voor een enkeling is een dieet met de juiste voeding te realiseren maar bij veel hardlopers, voetballers, hockeyers en andere duursporters is het lastig of zelfs niet te doen. Het gevolg is vermoeide spieren, een beperkter uithoudingsvermogen en een kortere duur van de krachtinspanning.

Jarenlang liep Joop Broeders -zelf verdienstelijk hardloper en drijvende kracht achter vele weg- en boslopen- te piekeren waaraan voedingssupplementen moeten voldoen om het lichaam van een duursporter gezonder, fitter en sterker te maken. Hij besloot zijn idee te delen met sportfysiotherapeut Jeroen van Duursen. Jeroen ziet dagelijks de beperkingen en verbeterpunten bij sporters -van amateurniveau tot Olympisch niveau- en weet daardoor als geen ander hoe belangrijk de juiste voedingsstoffen zijn. Jeroen: ”Bij duursport worden spieren en gewrichten fors belast, met afbraak van spier- en bindweefsel tot gevolg. Dit moet -en kan- voorkomen en hersteld worden. Het wordt wel weer aangevuld door het lichaam maar het gaat veelal ten koste van de gezondheid en van de prestatie”.

Joop vult aan: ”Het menselijk lichaam is een technisch wonder waar je goed voor moet zorgen. Een sporter op ieder niveau vraagt veel van het lichaam en wel in drie belangrijke fases: je moet zorgen dat je lichaam 1) vóór een inspanning (een training of een wedstrijd, red.) voorzien is van de juiste bouwstenen, 2) na de inspanning zo snel mogelijk kan herstellen zonder het weefsel aan te tasten en 3) ’s nachts goed tot rust komt. Na uitvoerige tests hebben we hiervoor de Runamine lijn START-FINISH-SLEEP ontwikkeld. Een optimale mix van voedingssupplementen voor ieder van deze 3 fases. Stuk voor stuk bestaande uit topkwaliteit ingrediënten op natuurlijke basis.”

Jeroen: ”De productie vindt in eigen beheer plaats, hier in Nederland. Zo garanderen wij een maximale kwaliteit, zonder de betaalbaarheid uit het oog te verliezen. Want dat was één van de speerpunten: het moest betaalbaar zijn voor iedere sporter. We hebben de gehele keten van groothandel, transport en detailhandel uitgeschakeld door uitsluitend via onze webshop te verkopen. Zo kunnen we de kosten laag houden. Verder draagt een slimme verpakking, die gewoon door de brievenbus past, voor lage verzendkosten. Met als bijkomend voordeel dat de klant niet thuis hoeft te zijn om het pakketje te kunnen ontvangen.”

Op onze website publiceren we informatie voor het verkrijgen van je eigen loopschema’s door een professioneel trainer, we hebben een Youtube kanaal waar wekelijks nieuwe, korte filmpjes worden geplaatst, we geven het hardlopersmagazine “RunnersPlaza” uit welke we gratis naar onze klanten sturen en we organiseren congressen waar onze klanten met korting naartoe kunnen. Verder publiceren we diverse gast columns voor onze klanten van vooraanstaande artsen, topsporters en andere deskundigen en melden we nieuwtjes op Twitter.”

Joop tot slot: “Ik wil niet beweren dat wij alle wijsheid in pacht hebben, maar we hebben samen meer dan 50 jaar ervaring in (top) sport, zowel als ervaringsdeskundige als op medisch vlak. Die kennis willen wij graag delen en dat doen we dan ook. Buiten dat het nuttig is, krijgen wij van ons bedrijf een enorme energieboost, het is echt heerlijk om mee bezig te zijn!”

Voor meer informatie: zie Runamine.nl


Deel: ' Hardloop-Coryfee lanceert eigen lijn voedingssupplementen voor sporter '
Lees ook