Bergje tegen Kanker: inschrijven kan reeds


Holten, 20170221 -- De inschrijving voor de tweede editie van Bergje tegen Kanker op de Sallandse Heuvelrug is geopend. Aanmelden kan tot 1 maart. De wandeltocht voor kinderen die in hun omgeving met kanker te maken hebben, vindt plaats op vrijdag 19 mei.

De inschrijving voor de tweede editie van Bergje tegen Kanker op de Sallandse Heuvelrug is geopend. Aanmelden kan tot 1 maart. De wandeltocht voor kinderen die in hun omgeving met kanker te maken hebben, vindt plaats op vrijdag 19 mei.

De eerste editie van afgelopen jaar was een fantastisch evenement. De beklimming van de Sallandse Heuvelrug is een initiatief van Ian en Vince van der Pal uit Coevorden.

Bergje in plaats van Mont Ventoux

Hun vader Peter werd acht jaar geleden getroffen door kanker, maar herstelde wonder boven wonder. Dat heeft natuurlijk veel indruk gemaakt op Ian en Vince, toen 7 en 9 jaar oud.

Peter en zijn vrouw Ryanne beklommen in 2012 de Mont Ventoux voor KWF Kankerbestrijding. Kinderen kunnen daaraan niet meedoen, maar Ian en Vince wilden ook een berg beklimmen om aandacht te vragen voor kanker en de emoties die daarmee gepaard gaan.

Die berg werd gevonden op de Sallandse Heuvelrug. Kinderen van scholen uit de regio Coevorden, Holten, Nijverdal en Rijssen deden mee.

Inmiddels bestrijkt de stichting Bergje tegen Kanker een groot deel van Nederland. Het bestuur bestaat uit vrijwilligers uit alle windstreken van het land en er zijn reeds aanmeldingen van scholen uit onder meer Hengelo (O), Leeuwarden en Zwolle.

Missie

De missie, aandacht voor het kind, is duidelijk aanwezig tijdens de tocht. Er is ruimte voor het delen van ervaringen, maar het is ook een gezellige dag om de kinderen te laten ontspannen. Er wordt gezorgd voor eten en drinken en er is muziek onderweg.

Voor de kinderen zijn hulpverleners aanwezig, omdat deelname aan de tocht veel impact kan hebben op kinderen die van nabij kanker hebben meegemaakt.

Er zijn allerlei rustposten en langs de route rijden heuse motards, net als op de Mont Ventoux. Bovendien is er goede samenwerking met Staatsbosbeheer en dragen diverse sponsors een steentje bij.

Kinderen kunnen gratis meedoen, scholen kunnen acties houden om geld voor kankerbestrijding bijeen te brengen. De wandeltocht heeft een lengte van circa 12 kilometer, de allerjongste kinderen leggen een kortere afstand af.

Zie voor alle informatie www.bergjetegenkanker.nl


Deel: ' Bergje tegen Kanker inschrijven kan reeds '
Lees ook