Stop hologram scam


Power Balance, balance Xtreme en andere hologram bracelets ontmaskerd

Nootdorp, 20100914 -- Met het lanceren van de website stophologramscam.com begint het bedrijf Fir-Tex een internationale actie tegen hologramarmbandjes. Volgens Fir-Tex worden consumenten wereldwijd misleid door de producenten en verkopers van deze bandjes, die claimen dat hun product een prestatiebevorderend effect heeft.

Afgelopen week oordeelde de Nederlandse Reclame Code Commissie dat de Nederlandse importeur van Power Balance de consument heeft misleid met zijn reclame-uitingen voor het armbandje. Fir-Tex, die deze zaak had aangespannen, gaat nu ook internationaal actie ondernemen tegen Power Balance. Gisteravond werden in het programma TROS RADAR o.a. Power Balance en Balance Xtreme armbandjes volstrekt belachelijk gemaakt in een, voor de fabrikanten, desastreus wetenschappelijk onderzoek (zie bijlage) uitgevoerd door de Faculteit der Bewegingswetenschappen van de Vrije Universiteit Amsterdam. Het bedrijf overweegt dus nu ook andere producenten aan te pakken.

Fir-Tex, aanwezig in de Formule 1 en andere sporten, doet wereldwijd een beroep op topsporters en andere beroemdheden die een hologrambandje dragen, er openbaar afstand van te nemen. "Voor het oog van de consument verbinden zij hun succes aan deze bandjes, terwijl er absoluut geen wetenschappelijk bewijs bestaat dat ze werken. Integendeel, wetenschappelijke onderzoeken wijzen juist uit dat ze geen enkel effect hebben", zegt Fir-Tex directeur Iwan Postel.

Fir-Tex, producent van het mineralen vest waarvan het effect op het lichaam wel is aangetoond, zegt schade te ondervinden van de aanwezigheid van de bandjes op de markt.


Deel: ' Power Balance, balance Xtreme en andere hologram bracelets ontmaskerd '
Lees ook