Coaching en Counselling goeroes Vandamme en Knoope bij CVCC in Goirle


TILBURG/GOIRLE, 20100222 -- Het Centrum voor Counselling en Coaching (CVCC) is erin geslaagd twee toppers op het gebied van coaching en persoonlijke ontwikkeling, Rudy Vandamme en Marinus Knoope, te contracteren voor een seminar op het Centrum in Goirle. Daarmee geeft het CVCC invulling aan haar doelstelling coaching en counselling ook toegankelijk te maken voor de beginnende en minder financieel draagkrachtige beoefenaars van dit vakgebied.

Rudy Vandamme is schrijver van meerdere boeken op het gebied van Ontwikkelingsgericht Coachen. Hij is van mening dat om daadwerkelijk iemand vooruit te helpen bij het werk of in het priv-leven, een coach meer doet dan ondersteunen of acties opvolgen. Hij of zij coacht de clint primair bij de ontwikkeling van het zelfsturend vermogen. Dit vermogen helpt de clint om zelf een nieuwe taak op te pakken of een uitdaging aan te gaan. In zijn boeken en lezingen geeft Rudy Vandamme aan hoe de coach alles wat een persoon bespreekt meer zelfsturend kan maken. Zijn laatste boek is "De Vork" (2009). Rudy Vandamme is een inspirerend spreker.

Drs. Marinus Knoope is schrijver van de Creatiespiraal (1998) en De Ontknooping (2009). Marinus Knoope beschreef de natuurlijke weg van wens naar werkelijkheid in zijn boek "DeCreatiespiraal". Inmiddels heeft hij het verhaal van de Creatiespiraal enkele duizenden keren verteld en is zijn gedachtegoed in Nederland behoorlijk bekend. In zijn nieuwe boek, "De Ontknooping", verschaft hij ons inzicht in hoe het komt dat we soms vastlopen in de Creatiespiraal - vaak bij dezelfde stap. Met deze theorie en zijn uitleg durven de meeste luisteraars het aan om dit alles volledig te integreren in hun leven en werk te maken van hun wens.

Beide personen geven op zaterdag 13 maart in Goirle (bij Tilburg) via hun boeken en presentaties op hun eigen zeer geanimeerde manier inzicht aan anderen in hun gedachten over eigen ontwikkeling van de persoon. Vandamme stelt de vraag "wat is er nu nodig" en Knoope stelt de vraag "op welke wijze heeft de mens invloed op zijn eigen levensomstandigheden?". Met hun kennis en uitleg is eenieder in staat om verbeteringen in het eigen leven en werk aan te brengen.

Het Centrum voor Counselling en Coaching (CVCC) heeft tot doel tegen lage prijzen interessante workshops en lezingen te organiseren op het gebied van coaching en counselling. Sinds met name bij het voetballen alles om de coach lijkt te draaien, heeft het coachen en counsellen een hoge vlucht genomen. Het inhuren van een goede 'management goeroe' is doorgaans peperduur en alleen weggelegd voor de maatschappelijke bovenlaag. Het CVCC wil de tweedeling bestrijden tussen hen die zich deze luxe kunnen veroorloven en zij die dat niet kunnen, door het aanbieden van interessante workshops en lezingen tegen lage prijzen. Wanneer ook werkzoekenden en herintreders zich in dit vak kunnen bekwamen, wordt effectieve coaching en counselling haalbaar voor groepsleiders, amateurverenigingen en vrijwilligers die Jan met de Pet willen enthousiasmeren en daar kan de maatschappij alleen maar beter van worden. Juist in deze tijd van de broekriem aantrekken is meer enthousiasme nodig. We kunnen elkaar daar goed bij helpen.

www.cvcc.nl


Deel: ' Coaching en Counselling goeroes Vandamme en Knoope bij CVCC in Goirle '
Lees ook