Minister Van der Hoeven leidt debat bij boekbespreking in crisistijd


Je leven is van jou door Anton van der Geld

AMSTELVEEN, 20090416 -- Op 20 april leidt minister Van der Hoeven een bijeenkomst over crisistijd en de rijkdom van je leven. Daarbij presenteert prof. Anton van der Geld zijn boek Je leven is van jou, in het kader van het Lustrumjaar van het BeNeLux-Universitair Centrum. Het boek komt niet helemaal toevallig uit in een financieel, maar ook maatschappelijk crisisachtige tijd. De sprekers zijn: Jan des Bouvrie, ontwerper, Foppe de Haan, KNVB-bondscoach, prof. Bob Smalhout, columnist, Corinne de Haas, patiëntenvereniging, Seth Gaaikema, kleinkunstenaar.

In deze crisistijd genieten van je kostbare leven

In volle crisistijd heb je meer dan ooit behoefte aan informatie en advies om te kunnen genieten van je kostbare leven. Het boek Je leven is van jou geeft in heldere taal aan hoe men zichzelf, zijn relaties en zijn werk kan doorzien en ontwikkelen. Hoe je gewapend met die kennis meer in het leven kan bereiken. De schrijver Anton van der Geld zal dat nader toelichten. Minister Van der Hoeven zal ingaan op onze crisistijd en zij zal als moderator leiding geven aan de gespreksronde van coryfeeën uit de verschillende terreinen die het boek bestrijkt. Jan des Bouvrie zal spreken over leven en wonen, Foppe de Haan over de hedendaagse jeugd, prof. Bob Smalhout over veelzijdige zorg, Corinne de Haas over leven met kanker en Seth Gaaikema over van het leven genieten.

Ter informatie: het boek heeft drie dimensies: analyse en perspectief van de moderne man en vrouw; verlangen naar begrip en respect voor elkaar als basis voor een betere samenleving; kruisbestuiving tussen Noord en Zuid, en de gesprekken met tien bekende Vlamingen en Nederlanders, onder wie minister-president Balkenende, gewezen premier Verhofstadt, prof. Pieter van Vollenhoven, tv-presentator Bart Peeters en FNV-voorzitter Agnes Jongerius.

Programma 20 april

De B.U.C.-bijeenkomst heeft plaats op maandag 20 april om 18.30 u in het Museum Jan van der Togt aan de Dorpsstraat 50, 1182 JE Amstelveen.
Ontvangst om 18.30 u en aanvang bijeenkomst 18.45 u met opening en toespraak door minister Maria van der Hoeven. Welkomstwoord door de museumdirecteur en beeldhouwer Jan Verschoor. Inleidend woord door de uitgever Davidfonds mevr. Griet Verhoeyen. Voorstelling van het boek door prof. Anton van der Geld. Hij zal ingaan op de wijze waarop het boek tot stand is gekomen en op zijn gesprekken met tien bekende Vlamingen en Nederlanders. Dit wordt gevolgd door de bondige commentaren van bovengenoemde vijf coryfeeën. Overhandiging van het boek aan minister Van der Hoeven. Aansluitend receptie omstreeks 20.15 u.


Deel: ' Minister Van der Hoeven leidt debat bij boekbespreking in crisistijd '
Lees ook