BioElectronics wint prestigieuze Runner-up Innovation Award in de USA


snelle blessure en pijnbestrijding zonder medicijnen

OUD-BEIJERLAND, 20090917 -- Het Nederlandse bedrijf Jumatro uit Oud-Beijerland meldt dat hun Fabrikant BioElectronics in de Verenigde Staten behoort tot de winnaars van de 2009 TECHNOLOGY INNOVATIONS AWARDS die de WALL STREET JOURNAL jaarlijks uitreikt aan Technologiebedrijven. BioElectonics won deze Award in de categorie: Medical Devices. Jumatro brengt deze revolutionaire versie van de PEMF (Pulsed Electro Magnetic Field) therapie naar de Europese markt onder de merknamen: ActiPatch bij (sport) blessures, de RecoveryRx voor chirurgische -vaak cosmetische- ingrepen en chronische wonden, Allay voor menstruatiepijn therapie en HealFast bij diergeneeskunde.

De mogelijkheden van de Puls Therapie zijn gebaseerd op het reeds rond 1930 ontdekte principe dat elektromagnetische pulsen (PEMF) het genezingsproces bij blessures en wonden met 30-tot 50% bespoedigen. PEMF verbetert de doorbloeding en vermindert oedeemvorming. Bijkomend effect van PEMF Therapie is dat de pijn verlicht of zelfs geheel verdwijnt. De PEMF pulsen herstellen de intercellulaire communicatie wat een snel genezingsproces op gang brengt. Algemeen wordt het geheel of gedeeltelijk wegnemen van de noodzaak tot pijnbestrijding via medicatie als groot pluspunt van PEMF therapie gezien.
De tot nu toe toegepaste PEMF apparatuur is groot, duur en aan locatie (Ziekenhuis of Therapeutische praktijk) gebonden. Dankzij de nieuwe mogelijkheden van de microelektronica is het gelukt PEMF toe te passen in een minuscuul medisch apparaat dat comfortabel, uitwendig op de huid kan worden gedragen, zonder huidirritatie en het inleveren van bewegingsvrijheid.
In de V.S. hebben deze PEMF producten in korte tijd een enorme vlucht genomen. Met name met Allay bij menstruatiepijn bestrijding en met ActiPatch bij de bestrijding van sportblessures bij de Grote sportclubs als de New-York Giants, New-York Jets en de Chicago White Sox.
Jumatro directeur Gerard Lindhout verwacht deze snelle groei ook in Europa.
Zie voor meer informatie www.gezondheidsstad.nl


Deel: ' BioElectronics wint prestigieuze Runner-up Innovation Award in de USA '
Lees ook