SOS kaart sponsort TeamSpirit in de Roparun


ZOETERMEER, 20080417 -- Global iD Services sponsort dit jaar TeamSpirit tijdens de Roparun met de SOS kaart. Wat is de SOS kaart? Als iemand onwel wordt, zijn er vaak geen gegevens beschikbaar voor de eerstehulpverlener of het ambulancepersoneel. Met de SOS kaart op zak, heeft men onmiddellijk de meest noodzakelijke patintgegevens voorhanden. De lopers van TeamSpirit kunnen nu van Parijs tot Rotterdam snel geholpen worden als er onverhoopt iets mis gaat.

De houder van een SOS kaart beschrijft de kaart zelf met zijn of haar persoonlijke gegevens. Het is een groot voordeel dat de kaart zelf wordt beschreven, de houder is daardoor vrij om datgene wat van belang is of kan zijn, op de kaart te schrijven. Standaard voorziet de SOS kaart in een aantal elementaire gegevens zoals naam en adres, medicijnengebruik, allergien, bloedgroep, huisarts, zorgverzekeraar, BSN-nummer en de naam van een persoon die gewaarschuwd moet worden bij calamiteiten.

De SOS kaart is ontwikkeld door SOS Safety Card International en gemaakt van hetzelfde materiaal en formaat als een bankkaart waardoor hij eenvoudig mee kan in de portemonnee. Global iD services is verantwoordelijk voor alle marketing en verkoopactiviteiten. De kaart inmiddels verkrijgbaar in het Nederlands, Engels, Duits en Frans.

Franco San Giorgi van Global iD services, verantwoordelijk voor de CardConcepts, vertelt: "Met onze SOS kaart is het mogelijk om adequaat te handelen bij noodgevallen. Wij van Global iD services vinden het belangrijk om dicht bij de maatschappij te staan. Wij zijn van mening dat als je ergens geld mee verdient je ook wat terug mag doen voor de maatschappij. Dit jaar doen wij dat door TeamSpirit te steunen in hun doel!"

Roparun

TeamSpirit doet dit jaar voor het eerst mee aan de Roparun, een loopevenement van Parijs naar Rotterdam - 530 kilometer - waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Ook wel een avontuur voor het leven genoemd. Het motto is al jaren: "Leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven". De afgelopen 16 edities van de Roparun is al meer dan 25 miljoen euro opgehaald voor palliatieve zorg aan kankerpatinten. De 17e Roparun start op 10 mei 2008 in Parijs, de finish is maandag 2e Pinksterdag tussen 12.00 uur en 18.00 uur op de Coolsingel in Rotterdam.

De lopers van TeamSpirit komen uit het hele land. "Onze doelstelling is om enerzijds een flink geldbedrag in te zamelen voor de stichting Roparun en anderzijds regionaal en landelijk de publiciteit te zoeken om aandacht te vragen voor het goede doel: de zorg aan en de opvang van kankerpatinten." Aldus teamcaptain Arjan Bachman, die zelf al viermaal meedeed. Hij is enthousiast over de SOS kaart: "Het is fantastisch dat een onderneming als Global iD services ons en de Roparun wil sponosoren. Dat noem ik nou maatschappelijk ondernemen."

Over Global iD services

Global iD services in Zoetermeer is gespecialiseerd in het bedenken, ontwikkelen en uitvoeren van diverse kaartconcepten. Producten van Global iD services zijn ondermeer: Taalkaart.nl, de Rekenkaart, de Wilhelmuskaart en de Gebarentaalkaart.
http://www.globalidservices.nl/site/


Deel: ' SOS kaart sponsort TeamSpirit in de Roparun '
Lees ook