Hoofdpersoon twittert over eigen boek


AMSTERDAM, 20140218 -- Aan de vooravond van het WK voetbal in Brazilië verschijnt op 7 april bij CD publishers het spannende jeugdverhaal Rick Be Quick. De beste voetballer van de wereld die niet voor Oranje wilde spelen. Voordat het zover is twittert hoofdpersoon Roderick er echter al flink op los via @RickBeQuick. In ruim drie maanden tijd wil hij in zo’n 400 tweets, foto’s, filmpjes en links een gedeelte van het verhaal vertellen. Het is een snelle manier om een indruk te krijgen van het complete verhaal.

Achterflaptekst

Een verhaal over doorzettingsvermogen en vriendschap

[Boekomslag Rick Be Quick] Dat mijn opa zonodig een boek over mij wilde maken is nog tot daaraan toe. Maar dat ik dan de tekst op deze achterflap moet schrijven is bijna te veel gevraagd. Omdat opa Lodewijck bij Duurstede te lui is om elke week aan mijn neefje Krijn het verhaal te vertellen van zijn grote neef, ik dus, die niet voor het Nederlands elftal wilde spelen. Dat verhaal ken ik zo langzamerhand wel.

Het verhaal gaat ook over mijn vrienden: Jamiro, die wil leren lopen, en George, die zijn overleden moeder mist en een geheim met zich meedraagt. En Jeffrey natuurlijk, die veel te vroeg gestorven is door een verschrikkelijk ongeluk. Of was er meer aan de hand?

Nee, natuurlijk gaat het ook over mijn onvoorstelbare voetbalcapaciteiten en wonderschone doelpunten. Wat dacht je van het parallellespiegeldoelpunt. Nog nooit vertoond op een voetbalveld. Maar meer nog gaat het over doorzettingsvermogen en vriendschap. En ook een beetje over mijn fascinatie voor het cijfer 9 en de enorme bewondering van mijn vader Diederick voor grootmeester Cruijff.

Wil je weten waarom ik nee zei toen de bondscoach belde? (Hij had me nodig voor het WK van 2018 in Rusland.) Lees dan vooral het verhaal. Mijn opa heeft zijn best gedaan.

Veel leesplezier.
Roderick bij Duurstede
Rick Be Quick


Deel: ' Hoofdpersoon twittert over eigen boek '
Lees ook