Opleidingen 2000 integreert Cariphy software in PT opleidingen


VENLO, 20151217 -- Opleidingen 2000, de grootste particuliere praktijkopleider in bewegen, voeding, leefstijl en gezondheid, en Cariphy, software specialist voor health en fitness professionals, gaan samenwerken. Opleidingen 2000 integreert de software van Cariphy nu in het opleidingsaanbod, om fitnessprofessionals in spé klaar te stomen voor een carrière in de health branche.

Opleidingen 2000 verzorgt als enige aanbieder alle Fit!vak opleidingen, waaronder de rijkserkende opleidingen tot Fitnesstrainer and Personal Trainer. Deze opleidingen worden samen met de branche-organisatie Fit!vak ontwikkeld en sluiten precies aan bij de praktijksituatie. Naast lessen van ervaren praktijkdocenten en de uitvoering van de lessen binnen de werksituatie van de sportschool, zorgt het gebruik van begeleidingssoftware voor een nog betere praktijkervaring tijdens de opleiding.

Software met wetenschappelijk onderbouwde inhoud
Cariphy biedt software met wetenschappelijk onderbouwde inhoud voor en door professionals in de fitness en health branche. Onder meer sportschoolhouders, fitnessinstructeurs en (medisch) personal trainers kunnen trainingsschema’s samenstellen en aanpassen in hun eigen huisstijl. Daarbij kunnen ze eindeloos combineren met de Cariphy oefeningen database. Ook is het voor trainers mogelijk om cliënten toe te voegen in de software, en hierbij alle relevante informatie over de cliënt in te voeren en te beheren. Op deze manier kan een trainer, coach of therapeut zijn cliënt van A tot Z begeleiden naar het gewenste resultaat.

Begeleidingssoftware is een must
Tim Schoormans, eigenaar van Opleidingen 2000: “We vinden het van belang dat cursisten al tijdens hun opleiding leren met welke middelen zij hun klanten optimaal kunnen begeleiden. Dit vergroot ook hun kansen op de arbeidsmarkt. Begeleidingssoftware is hierin een must en daarom krijgen onze cursisten toegang tot de software van Cariphy. Hierin gaan zij aan de slag met het begeleiden van hun opleidingscasus waarbij zij zowel online als face-to-face de klant begeleiden”.

Cursisten worden klaargestoomd voor de praktijk
Remy Moelchand, een van de oprichters van Cariphy over de samenwerking: “Onze software is gemaakt voor en door ondernemers uit het werkveld, en sluit daarom precies aan op de praktijk. Ook de opleidingen van Opleidingen 2000 sluiten aan op de situatie op de werkvloer. Dankzij deze samenwerking versterken we elkaar en hier zijn we als Cariphy ontzettend blij mee.”


Deel: ' Opleidingen 2000 integreert Cariphy software in PT opleidingen '
Lees ook