Online quiz test kennis van je stad


DEN HAAG, 20081111 -- Voor mensen die willen weten of zij wel 100% Amsterdammer zijn, Hagenees, Rotterdammer, Utrechter, Eindhovenaar of Haarlemmer is er nu het online Stedenspel. Een leuke internet-quiz waarmee je kan testen hoeveel jij weet van je stad.

In het online Stedenspel worden spelers vragen gesteld over hun stad, de geschiedenis, de kunst & cultuur, bijzondere gebouwen, bekende inwoners en uitgaan & entertainment. Het spel bestaat uit drie ronden van elk vijf quizvragen uit de verschillende categorien. Aan het eind van de derde ronde wordt berekend voor hoeveel procent de speler zich een echte Amsterdammer, Rotterdammer, Hagenees, Utrechter, Eindhovenaar of Haarlemmer mag noemen. Elke maand wordt onder de spelers met het hoogste percentage het kaartspel van hun stad verloot.

"Mensen vinden het leuk om te testen hoeveel zij van hun stad af weten en spelenderwijs nieuwe dingen te weten te komen." aldus Jasper Baggerman van Quiz & Co, de uitgever van Nederlandse Stedenspellen. "Wij zien dit terug in de grote populariteit van de kaartspellen van het Nederlandse Stedenspel, waarvan in twee jaar tijd al meer dan 35.000 stuks over de toonbank gingen. De spellen zijn populair als cadeautje voor bijvoorbeeld Sinterklaas en kerst, maar ook voor eigen gebruik, om meer te weten te komen over je stad. Met het online Stedenspel krijgt men hiervan alvast een voorproefje."

Ben jij 100% Amsterdammer - doe de online test op www.amsterdamspel.nl
Ben jij 100 % Rotterdammer - doe de online test op www.rotterdamspel.nl
Ben jij 100% Hagenees - doe de online test op www.denhaagspel.nl
Ben jij 100% Utrechter - doe de online test op www.utrechtspel.nl
Ben jij 100% Eindhovenaar - doe de online test op www.eindhovenspel.nl
Ben jij 100% Haarlemmer - doe de online test op www.haarlemspel.nl

Nederlandse Stedenspellen zijn voor 12,50 te koop in elke boekwinkel en direct online te bestellen op www.stedenspel.nl. De vragen en antwoorden van de online stedenspellen zijn tot stand gekomen in samenwerking met de afzonderlijke gemeentearchieven.


Amsterdamspel
Amsterdamspel
J.J. Baggerman
Rotterdamspel
Rotterdamspel
J.J. Baggerman
Den Haagspel
Den Haagspel
J.J. Baggerman
Eindhovenspel
Eindhovenspel
J.J. Baggerman
Haarlemspel
Haarlemspel
J.J. Baggerman
Utrechtspel
Utrechtspel
J.J. BaggermanDeel: ' Online quiz test kennis van je stad '
Lees ook