Hillary Tenzing Explorer: zonen van Everest naar Maastricht


Maastricht, 20110310 -- Ter promotie van Hillary Tenzing Explorer komen op zaterdag 19 maart Peter Hillary en Jamling Tenzing Norgay, zonen van de eerste mensen op ’s werelds hoogste berg en zelf bekende avonturiers, naar Maastricht voor een inspirerende lezing vol passie en avontuur, gevolgd door een after party in Theater Bonbonnière in Maastricht.

Twee generaties Everestbeklimmers
Op 29 mei 1953 haalden Sir Edmund Hillary en Tenzing Norgay als eersten ter wereld de top van het hoogste punt op aarde, Mount Everest. Jaren later volgden hun zonen Peter Hillary en Jamling Tenzing Norgay letterlijk hun vaders’ voetstappen en stonden ze zelf op het dak van de wereld op 8848 meter hoogte.

Hillary Tenzing Explorer
De Hillary Tenzing Explorer is een eerbetoon aan de legendarische prestatie van Hillary en Tenzing en tegelijkertijd een hommage aan het beroemde horloge merk Rolex, onmisbare schakel in extreme expedities zoals Everest. Het Hillary Tenzing Explorer pakket bestaat uit een handgemaakte vintage expeditiekist gevuld met 3 aangepaste Rolex horloges en allerlei exclusieve attributen die herinneren aan de expeditie van 1953. Er worden slechts 88 pakketten gemaakt, waarvan nummer 88 wordt geveild door Christie’s Geneve op 16 mei 2011.

Lezing en after party
Voor het eerst in Maastricht zullen Peter Hillary en Jamling Tenzing Norgay een persoonlijke inkijk geven in de unieke prestatie van hun vaders en aan de hand van indrukwekkend beeldmateriaal hun eigen verhaal doen over wat nodig is om de top te bereiken. Teamwork, wilskracht en doorzettingsvermogen zijn de centrale thema’s die ook niet-bergbeklimmers zullen aanspreken.

Na de lezing is er een after party met DJ John Kampstra in de sfeervolle Redoute zaal inclusief drank en hapjes. Tevens is er de mogelijkheid tot een VIP-arrangement dat toegang geeft tot de intieme Witte Zaal inclusief Champagnebar en de mogelijkheid om de berghelden persoonlijk te ontmoeten.

Speciale gast
George Band, een van de laatst overgebleven leden van de beroemde Everest expeditie van 1953 is onze speciale gast.

Praktische Info
Zaterdag 19 Maart 2011, La Bonbonière Theater te Maastricht
Aanvang 20:00; deuren open om 19:30 inclusief aperitief
Toegang is € 35 voor Lezing + After Party inclusief drank & hapjes; € 75 VIP-arrangement

Donatie
Een deel van het toegangsgeld gaat naar de stichtingen van de Hillary en Tenzing families. Nepal is een van de armste landen ter wereld en beide stichtingen zetten zich in om het leven van de bergvolkeren in de Himalaya te verbeteren, o.a. door de bouw van scholen en ziekenhuizen.

Aanmelding
Capaciteit in het theater is beperkt. Aanmelden voor deze unieke avond in Maastricht kan via maastricht@hillarytenzingexplorer.com

Sponsoring
De avond wordt gesponsord door Steiner Juweliers in de Stokstraat, Maastricht. Wereldwijd erkend adres voor vintage horloges en juwelen.

Hillary Tenzing Explorer Team


Deel: ' Hillary Tenzing Explorer zonen van Everest naar Maastricht '
Lees ook