Activetogether.nl brengt werknemers met elkaar in beweging


Nieuw concept voor bedrijfssport

BUSSUM, 20090122 -- Activetogether.nl is een al enkele jaren bestaande website die mensen met elkaar in beweging brengt. Met ingang van 20 januari 2009 heeft het team achter activetogether.nl een concept gentroduceerd voor bedrijfssport. Dit is een compleet nieuw initiatief om werkgevers en werknemers met elkaar te laten sporten en bewegen middels een gecentraliseerde internettoegang. Het maakt daarbij niet uit of zij verspreid werken over meerdere vestigingen.

Werkgevers willen graag gezonde werknemers. Er is om deze reden de laatste jaren al veel mogelijk gemaakt en genvesteerd in vormen van bedrijfsfitness. Leden van de Tweede Kamer stellen dat het idee erg goed is, alleen dat de uitwerking en belangstelling ver achter blijft bij het beoogde doel. De reden daarvan is dat mensen het liefst sporten tijdens de avonduren en dus in hun eigen woonomgeving. Uit de praktijk blijkt dat maar weinig gebruik gemaakt wordt van fitnesscenters, aangesteld door de werkgevers. Vaak omdat deze zich in de buurt van het kantoor bevinden. Ook voor sporten tijdens kantooruren, veelal tussen de middag, lijkt hetzelfde te gelden.

Op grond van deze gegevens heeft het team achter www.Activetogether.nl een nieuwe flexibele manier van sporten bedacht. Dat initiatief lijkt momenteel al zeer goed aan te slaan voor mensen die n of meerdere sportmaatjes zoeken. Ook bij mensen die net wonen in een nieuwe woonomgeving en daar nog weinig anderen kennen slaat dit goed aan.

Activetogether.nl (met inmiddels al ruim 1300 leden en 300 bezoekers per dag) volgt al ruim 2 jaar deze trends en bewegingen op de voet. Daaruit komt duidelijk naar voren dat mensen een nieuwe manier van sporten zoeken. Het moet vooral flexibel en gemakkelijk toegankelijk zijn. Zij sporten het liefst met meerdere 'sportmaatjes', zodat er altijd gesport kan worden waar en wanneer het de persoon het beste uitkomt.

Het team probeert nu met dit concept de zakelijke markt te betreden. Na aanmelding van een bedrijf bij Activetogether.nl worden de werknemers gepgrade en gekoppeld aan het bedrijf. Daarna kunnen zij zoeken naar collega's waarmee afgesproken en getraind kan worden.

Vooral bij bedrijven die meerdere vestigingen hebben kan dit zorgen voor een betere collegialiteit tussen werknemers. Men weet vaak niet dat een collega, misschien maar twee kamers verderop, ook dezelfde sport beoefent. Een tennis-, squash-, hardloop- of golfafspraak is via de website van Activetogether.nl zo gemaakt. De website is namelijk 24 uur per dag 'open' en heeft weinig tot geen beperkingen. Zo kan er bijvoorbeeld gemakkelijk een sportgroep gestart worden waar collega's zich bij aan kunnen sluiten. Vragen over sporten kunnen gesteld worden op het algemene forum of op het priv-forum wat elk bedrijf aangeboden krijgt.

Ook kan het bedrijf zelf sportgroepen en bedrijfsevenementen starten. Deze worden zo gemaakt dat ze enkel toegankelijk zijn voor de eigen werknemers. Zo kunnen er heel gemakkelijk bedrijfsevenementen georganiseerd worden waar werknemers zich bij kunnen aanmelden. Het bedrijf krijgt zo een zeer duidelijk overzicht wie zich ervoor hebben ingeschreven. Doel van het bedrijf zou bijvoorbeeld een evenement of teambuilding kunnen zijn. Een hardloop- of tennisevenement leent zich hier vaak uitstekend voor.

Het team van Activetogether.nl kent als geen ander het belang van voldoende bewegen en hoe leuk dit is wanneer je dit in groepsverband doet! Zij zetten zich hier al sinds 2006 hard voor in. 'Het is bekend dat werknemers die al minimaal een half uur per dag sporten, zich veel energieker voelen, zich minder vaak ziek melden en er een gezonder leefstijl op nahouden' (onderzoek TNO 07/06/2007).

Kijk voor meer informatie op: www.activetogether.nl/sportzakelijk/


Deel: ' Activetogether.nl brengt werknemers met elkaar in beweging '
Lees ook