Crowdfunding voor ledenadministratie software op clubwebsite succes


DELFT, 20151112 -- Het Nederlandse My Member Software financierde deze week via Kickstarter succesvol de ontwikkeling van open source ledenadministratiesoftware voor verenigingswebsites. De eerste versie van de software wordt al in december 2015 verwacht; net op tijd voor de aangescherpte Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP) die per 1 januari 2016 in werking treedt. De WBP heeft gevolgen voor verenigingen: het laten rondslingeren van Excel-bestanden met daarin persoonsgegevens kan vervelende consequenties met zich mee brengen.

‘Nederland is een echt verenigingenland,’ zegt initiatiefnemer Mark Boos van My Member Software. ‘Bijna iedereen is wel lid van een of meerdere verenigingen, Nederland kent zelfs meer verenigingsleden dan inwoners. De gegevens van al die leden moeten natuurlijk wel actueel gehouden worden en veilig opgeslagen, een taak die met een aangescherpte WBP nog belangrijker wordt.’

De open source versie van MMS wordt meertalig en komt beschikbaar voor het Joomla Website Beheer Systeem. Door de web-interface kunnen verenigingen en clubs hun leden bestand met een beveiligde verbinding via de eigen, bestaande website onderhouden. De module krijgt koppelingen naar onder andere ClubCollect voor het zorgeloos innen van de contributie en de App Socie voor het bijwerken van lidgegevens op de smartphone.

“De voldoening is groot nu we met de benodigde financiële steun de ledenadministratie software voor een breder verenigingspubliek kunnen gaan ontwikkelen. We willen echter ook al voorbereid zijn op de volgende stap en dat zal internationalisering zijn. Onze backers hebben voor een vertaling van de software de keuze uit Frans, Spaans en Duits”, vertelt Mark Boos vanuit zijn kantoor aan de Delftse Molensingel. “Dat is een essentiële invalshoek van crowdfunding via Kickstarter: degene die betaalt, bepaalt.”

Over My Member Software
My Member Software is een open source ledenadministratiemodule. De huidige, besloten variant van de software wordt sinds 4 jaar actief en naar tevredenheid gebruikt door zo’n 40.000 leden en bestuurders van Nederlandse verenigingen en stichtingen.


Deel: ' Crowdfunding voor ledenadministratie software op clubwebsite succes '
Lees ook