Duurzame voetbal trapt armoede de wereld uit


CULEMBORG, 20100609 -- In het kader van het WK wordt de `Millenniumdoelstellingen voetbal' gentroduceerd. De voetbal is bedrukt met de millenniumdoelstellingen en roept hiermee op om de armoede terug te dringen. De bal is op een fair trade manier (gecertificeerd door Max Havelaar) gemaakt van rubber uit duurzame bossen (gecertificeerd door FSC). Dat is dubbel scoren nu deze week in Zuid Afrika het WK van start gaat.

Op de millenniumdoelstellingen voetbal staan de officile symbolen van de millenniumdoelstellingen en een wereldkaart. De kleurrijke symbolen verwijzen op een speelse manier naar de noodzaak om de armoede in de wereld terug te dringen.

Het natuurrubber voor de voetbal komt van een plantage in Zuid India. Daar gaat men op een duurzame manier om met het milieu en met de rubberbomen en wordt de biodiversiteit bevorderd. Het keurmerk van de Forest Stewardship Council (FSC) bevestigt de duurzame bosbouw.

Op de plantage wordt ook sociaal verantwoord gewerkt. De fair trade meerprijs voor elke kg rubber verbetert de levensomstandigheden van de arbeiders en hun gezinnen. Er is een aanvullend pensioen voor de werknemers van de plantage. En er wordt bijgedragen in de medische kosten van de gezinnen en in de studiekosten van de kinderen.

De ballen worden geproduceerd in Sialkot (Pakistan), de belangrijkste stad voor productie van sportballen in de wereld. De fabriek werkt op een maatschappelijk verantwoorde manier en is SA 8000 gecertificeerd. De ballen dragen het Max Havelaar keurmerk. Met de fair trade premie worden microkredieten gegeven aan de werknemers en hun gezin en worden medische uitgaven vergoed.

Lotika verzorgt de distributie van de millenniumdoelstellingen voetbal in Nederland. Directeur Jeannine Durwael-Mathy zegt: `Alle producten van Lotika zijn vervaardigd met respect voor mens en milieu. Door het kopen van deze educatieve voetbal kunnen consumenten op een gemakkelijke manier bijdragen aan een beter milieu en aan de positieverbetering van de producenten.'

De millenniumdoelstellingen voetbal is maat 5. De buitenkant is van glans PU (polyurethaan), met vier binnenlagen van polyester en een latex binnenbal.
De bal is verkrijgbaar in de detailhandel, wereldwinkels en via webshops.
Adviesverkoopprijs: EUR 24,95

Lotika


Deel: ' Duurzame voetbal trapt armoede de wereld uit '
Lees ook