SoccerShares.com: WK-kansen Oranje stijgen


UTRECHT, 20100511 -- Oranje maakt een grotere kans op de wereldtitel in Zuid-Afrika door de topvorm van Arjen Robben en Wesley Sneijder. Het Nederlands voetbalelftal behoort samen met Duitsland en regerend wereldkampioen Itali inmiddels tot de belangrijkste outsiders. Tot deze conclusie komt de Nederlandse spelontwikkelaar SoccerShares.com.

Volgens SoccerShares.com maakt Europees kampioen Spanje de grootste kans op de wereldtitel (16 procent), op de voet gevolgd door Brazili (15 procent). De kans dat Nederland het WK wint, is de laatste weken met ruim een kwart toegenomen tot 7 procent. Hiermee is Oranje wereldkampioen Itali (6 procent) voorbijgestreefd. Een vroege aftocht van het Nederlands Elftal is onwaarschijnlijk. De kans dat Oranje de groepsfase overleeft, schat SoccerShares.com in op 75 procent.

In samenwerking met bwin, Europa's grootste online bookmaker, berekent SoccerShares.com dagelijks de succeskansen van de 32 landen. Deze prognoses vormen de kern van een innovatief en gratis WK-voetbalspel. Naast het traditioneel voorspellen van de uitslagen, beleggen spelers van SoccerShares.com tijdens het WK in aandelen van de deelnemende formaties. Met deze nieuwe opzet is SoccerShares.com naar eigen zeggen `de eerste voetbalpoule die leuk blijft tot aan de finale'.

Over SoccerShares.com
SoccerShares.com is in 2010 opgericht met als doel om voetballiefhebbers een gratis online WK voetbalspel te bieden dat ook tijdens het WK gespeeld wordt. Het spel bestaat uit een traditioneel voorspellingsspel en een eenvoudig beleggingsspel.

Voorafgaand aan het WK voorspellen spelers de winnaars van alle wedstrijden. Goede voorspellingen leveren punten op, die spelers gebruiken om tijdens het WK aandelen van landen te kopen. De aandelen stijgen en dalen in waarde afhankelijk van de prestaties van de nationale elftallen.

Over bwin
bwin Interactive Entertainment AG is Europa's grootste aanbieder van online sportweddenschappen. bwin is opgericht in 1997 en staat sinds 2000 genoteerd aan de aandelenbeurs van Wenen. Dagelijks biedt bwin een keuze uit ruim 30.000 weddenschappen, verdeeld over meer dan 90 verschillende sporten.


Deel: ' SoccerShares.com WK-kansen Oranje stijgen '
Lees ook