Uniek voetbaltoernooi rond orgaandonatie


Jeugdteams voetballen tijdens actie `Donoren scoren'

ROTTERDAM, 20070611 -- Op 16 juni komen VV 't Goy en IJVV de Zwervers uit Rotterdam tegen elkaar in actie tijdens een uniek voetbaltoernooi in Sportpark De Groote Stee in Rotterdam. De A1-teams van beide clubs worden gesponsord door NIGZ-Donorvoorlichting.

De A1-teams van VV 't Goy en IJVV de Zwervers zijn ruim anderhalf jaar ambassadeurs van het donorschap. Beide teams worden sinds 2005 gesponsord door NIGZ-Donorvoorlichting. Sindsdien spelen zij al hun wedstrijden in tenues met de kreet `Donoren scoren!'.

Op uitnodiging van IJVV de Zwervers voetballen de teams voor het eerst tegen elkaar tijdens een speciaal voetbaltoernooi. Voor deze gelegenheid nemen ook de B1-teams van de voetbalclubs het tegen elkaar op. De aftrap van het toernooi wordt verricht door oud-Feijenoordspeler Coen Moulijn, die uit eigen ervaring weet hoe belangrijk orgaandonatie is. Hij doneerde een nier aan zijn zoon.

Voorlichting
Al eerder werden de jongeren van beide voetbalclubs voorgelicht over orgaandonatie. Oud-keeper van FC Utrecht en getransplanteerde Jan Stroomberg vertelde bij VV 't Goy over zijn ervaringen met orgaantransplantatie. Bij IJVV de Zwervers sprak voormalig Tweede Kamerlid Peter van Heemst over het belang van orgaandonatie en registratie.
Door shirtsponsoring van de jeugdteams van VV `t Goy en IJVV de Zwervers wil NIGZ-Donorvoorlichting de teams, maar ook hun ouders, clubgenoten en anderen, stimuleren om over het onderwerp orgaan- en weefseldonatie na te denken en te praten.


Deel: ' Jeugdvoetbaltoernooi rond orgaandonatie in Rotterdam '




Lees ook