Veel mensen zijn op zoek naar een manier om de ontwikkeling van corona kilo’s te voorkomen. Helaas vormt de pandemie een behoorlijke invloed op onze bewegingsvrijheid. Door de lockdown is het niet mogelijk om iedere gewenste sport te beoefenen. Padel is echter wel bespeelbaar tijdens de lockdown. Laat dit nu precies dé trend zijn op sportgebied! Het is dan ook de hoogste tijd voor een kennismaking met padel.

Sporten tijdens de lockdown 

Het is mogelijk om te sporten tijdens de lockdown maar uitsluitend onder een aantal belangrijke voorwaarden. De belangrijkste voorwaarde hierbij is dat er gehouden wordt aan de social distance regels. Dit betekent in de praktijk dat sporten mogelijk is mits je op een afstand van minimaal 1,5 meter van elkaar blijft. De mogelijkheden worden in dat geval uiteraard wat beperkter want teamsporten en contactsporten behoren dan niet meer tot de mogelijkheden. Individuele sporten als hardlopen, fietsen en skeeleren zijn nog wel mogelijk maar veel mensen missen hierbij het contact met anderen. Als je beperkt bent in je mogelijkheden om te sporten, omdat je in de “normale situatie” een teamsport beoefent, is het een zeer interessante optie om eens kennis te maken met padel. Dit is immers een sport die je op een veilige manier kunt beoefenen tijdens de corona crisis. Padel is een sport die je met twee spelers of in paren kunt spelen.

Wat is padel?

Veel mensen zullen bij het lezen van de vorige alinea voor zichzelf de vraag stellen wat padel is. Padel is nog een relatief onbekende sport (ondanks dat deze sport al sinds 1969 bestaat) maar hier zal in de komende periode zeker verandering in komen. Deze sport is immers zeer sterk in opkomst in Nederland. Padel is een sport die je kunt zien als een combinatie tussen tennis en squash. Deze sport wordt gespeeld op een rechthoekig veld dat omringd is door wanden van glas en hekwerk. Uiteraard mogen deze wanden in het spel betrokken worden. De puntentelling die bij adel wordt gehanteerd, komt overeen met dat van tennis.

Padel wordt gespeeld met een speciale padel racket en een padelbal. Deze bal heeft het uiterlijk van een tennisbal maar door een lagere atmosferische druk heeft een padelbal veel minder snelheid. Padel is dan ook een sport waarvoor minder kracht komt kijken maar waarbij tactiek wel een grote rol speelt. Padel is dan ook een zeer toegankelijke sport voor jong en oud. Je kunt padel dan ook op ieder niveau spelen en in je eigen tempo lekker sporten tijdens de lockdown.

Padel spelen in Nederland

Er zijn volop mogelijkheden om padel te spelen in Nederland. In iedere regio zijn er wel een of meerdere padelbanen te vinden. Dat dit aantal sterk aan het stijgen is, is goed te verklaren. Padel is dé trend op sportgebied. Gezien de populariteit van de sport zal padel niet lang meer tot een van de onbekendere sporten in Nederland behoren.

Deel: ' Padel, dé trend op sportgebied en bespeelbaar tijdens de lockdown! '


Lees ook