Topsporter wordt ambassadeur van Stichting Intermobiel


Intermobiel kijkt naar wat je nog wl kunt met handicap

ARNHEM, 20080930 -- Vanaf vandaag is Gerben Last ambassadeur van Stichting Intermobiel. Gerben Last(22) is bekend als tafeltennisser van de Paralympische Spelen in Beijing, waar hij zeer verrassend vierde werd in het enkelspel. Gerben speelt niet alleen in de competitie met minder validen, maar ook met validen. Stichting Intermobiel zet zich via www.intermobiel.com met een positieve insteek in voor jongeren met een lichamelijke handicap en chronische ziekte. Gerben is de perfecte ambassadeur voor Intermobiel, omdat hij zelf tot de doelgroep behoort n zelf ook positief in het leven staat.

"Ik ben vereerd dat zij mij als ambassadeur gevraagd hebben. De positieve insteek van Intermobiel gericht op wat je nog wl kunt, past helemaal bij mij. Ik sta zo ook in het leven. Als ik als ambassadeur zo mijn steentje kan bijdragen, is dat iets wat ik met veel plezier doe. Bedenk dat veel mensen met een handicap in een sociaal isolement leven zonder dat ze gezien worden.", aldus Gerben Last. Stichting Intermobiel is erg trots op deze ambassadeur. Hij behoort tot de doelgroep van Intermobiel en spreekt dus ook erg aan als positief voorbeeld. Gerben speelt op een hoog niveau tafeltennis, zowel bij de valide als minder valide sport. Hij staat midden in het leven en benut de mogelijkheden en kwaliteiten die hij heeft optimaal. Bij de Paralympische Spelen in Athene won hij zelfs Goud samen met Tonnie Heijnen in de landenwedstrijd.

Ambassadeursteam
Gerben Last gaat het ambassadeursteam van Intermobiel versterken bestaande uit Christijan Albers, Menno Kuus en Maud Mulder. Naast deze ambassadeurs wordt Stichting Intermobiel ook ondersteund door andere BN'ers zoals: Di-rect, Annette Roozen, Kenny van Weeghel, seksuoloog Drs. P. Leusink, Karin Spaink en anderen. De slogan van Intermobiel: Samen komen we er uit! is dus erg van toepassing. Stichting Intermobiel ontvangt geen overheidssubsidies door de ziekteoverstijgende doelgroep. Ze moet zelf alle financile inkomsten verwerven door giften, donateurs, sponsoren en ludieke acties. Een voorbeeld hiervan is de Ladies' Circle Nederland die zich de komende twee jaar voor Stichting Intermobiel gaat inzetten om de aangepaste betaalbare vakantiewoning te kunnen realiseren.

Over Stichting Intermobiel
De website www.intermobiel.com van Stichting Intermobiel dient als digitale ontmoetingsplaats en kennisplatform voor jongeren met een lichamelijke handicap of chronische ziekte en hun omgeving. Op de website komen alle onderwerpen aan bod die spelen bij jong zijn en een handicap hebben van aanpassingen, wonen, seksualiteit tot sporten met een handicap. De ervaringen op de website dienen als voorbeeld voor lotgenoten, hoe op een positieve en creatieve manier omgegaan kan worden met lichamelijke beperkingen. Daarnaast zet Intermobiel zich in voor een toegankelijke leefwereld waarin ook plaats is voor (lig)rolstoelen, brancards en bedden. Daarom wil Intermobiel ook een betaalbare aangepaste vakantiewoning realiseren, waar ook bedlegerige mensen terecht kunnen of jonge ouders met een lichamelijke handicap en hun gezin.

Over Gerben Last
Sinds zijn geboorte heeft Gerben last van klompvoeten, waardoor hij met aangepast schoeisel loopt. Voetbal was en is zijn passie, maar hij kon dit door zijn handicap niet uitoefenen. Hij is daarom op zijn achtste gaan tafeltennissen. Vanaf zijn 12e tot nu speelt hij bij de vereniging Tafeltennis Zwolle. Sinds zijn 17e komt hij uit voor het Nederlands team voor minder validen. Gerben heeft sindsdien veel van de wereld gezien en veel mooie internationale wedstrijden gespeeld met als hoogtepunt de gouden finale van Athene 2004 bij de landenwedstrijden. Gerben speelt sinds zijn 15e ook bij de heren1 bij de valide competitie. Zijn doel was een medaille halen op de Paralympische Spelen in Beijing. Dat heeft hij net niet gehaald, maar hij werd toch knap vierde, terwijl hij als 15e geplaatst was. Meer informatie over Gerben staat op zijn website www.gerbenlast.nl.


Deel: ' Tafeltennisser Gerben Last wordt ambassadeur Stichting Intermobiel '
Lees ook