Arnold Vanderlyde "Uitgedaagd" door Pim Smit


Pim Smit gaat "Schilderboksen" met Arnold Vanderlyde

NOORDWIJK AAN ZEE, 20080402 -- Kampioenboxer Arnold VanderLyde gaat op 6 mei gewapend met in verfgedoopte bokshandschoenen tegen verschillende bokszakken slaan, waarnaar kunstenaar Pim Smit deze zal verfijnen tot kunstobjecten. Zij doen dit ter gelegenheid van de derde editie van `art meets sport match', zo maakten beiden vandaag bekend.

Pim Smit zal voor de oud-professional bokszakken ophangen en hem bokshandschoenen aanreiken die in verschillende kleuren verf zijn gedoopt. Het uiteindelijke resultaat moeten spetterende kunstwerken worden. De actie vindt plaats in Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk aan Zee.

Uiteindelijk wordt de "bestebokszak" eind november geveild tijdens het Sharing Succes Gala in Grand Hotel Huis ter Duin. Pim Smit maakte eerder kunstwerken met Richard Krajicek, waar hij mee ging `schildertennissen', en Jean-Marie Pfaff. Met deze beroemde Belg nam hij het initiatief voor `schildervoetballen'. Ook deze kunstwerken werden gemaakt in het kader van art meets sport.

Arnold Petrus Maria Vanderlyde (24 januari 1963, Sittard) is een voormalig Nederlands bokser. Vanderlyde begon op vijftienjarige leeftijd met boksen. In zijn loopbaan behaalde hij als amateur driemaal brons op Olympische Spelen: in 1984, 1988 en 1992. Daarnaast was hij driemaal Europees en zevenmaal Nederlands kampioen.In 1992 stopte Vanderlyde met de topsport en stapte hij over naar het bedrijfsleven. Hij heeft zijn eigen bedrijf, waarmee hij workshops en trainingen voor bedrijven verzorgt.

www.pimsmit.comNoot voor redacties:

Deel: ' Arnold Vanderlyde "Uitgedaagd" door Pim Smit '
Lees ook