Bokstherapie effectief bij traumatische ervaringen en stress


Amsterdam, 20170307 -- Hoewel EMDR de meest toegepaste therapie bij traumatische ervaringen is, blijkt bokstherapie het moderne alternatief te zijn. Negatieve energie omzetten in positieve energie, daar draait bokstherapie om. Amsterdam heeft de primeur: bokstherapie voor iedereen.

Stress, traumatische ervaringen en communicatieproblemen verstoren het dagelijkse ritme. Negatieve gevoelens of emoties zorgen voor een laag zelfbeeld. Een groot deel van de mensen zoekt hulp in de vorm van EMDR, cognitieve gedragstherapie of online therapie. Terwijl lichaamsbeweging er juist voor kan zorgen dat stress verdwijnt.

Terug naar de basis

De oermens bewoog de hele dag. Tegenwoordig doen we meer met ons hoofd dan met ons lichaam. Opgekropte woede, angst, verdriet of andere emoties raken we niet kwijt door stil te zitten. Angsten en stress letterlijk wegslaan, met bokstherapie kan veel in korte tijd bereikt worden.

Amsterdammers kampen het vaakst met stress, zo blijkt uit cijfers van TNO. Het is dan ook niet zo vreemd dat bokstherapie in deze stad een aardige groei kent. Onder leiding van een deskundige coach helpt deze lichaamsgerichte therapie om negatieve gevoelens om te zetten naar een positieve kijk op het leven. Leren contact maken, incasseren en uitdelen of balans hervinden: een therapie die het diepste in de mens losmaakt.

Boksen helpt bij signaleren

Niet alleen in Amsterdam maar in veel andere grote steden liggen de cijfers met betrekking tot stress schrikbarend hoog. ‘Bokstherapie laat je voelen wat er in je lichaam gebeurt en leert je omgaan met spanningen en belemmeringen’, aldus Marcel Amstelveen, oprichter van Bokstherapie.nl. Vanuit zijn eigen praktijkruimte weet Marcel precies de knelpunten bij zijn cliënten te vinden.

Bokstherapie is een goede uitlaatklep en kan worden ingezet om gedragsproblemen, communicatieproblemen en stress te signaleren en te behandelen.


Deel: ' Bokstherapie effectief bij traumatische ervaringen en stress '
Lees ook