MMA, boksen en vrouwenzelfverdediging in Tilburg


TILBURG, 20101007 -- Zelfverdedigingsinstituut 013 is onlangs begonnen met MMA, boksles en zelfverdediging voor vrouwen op de Korvelseweg 155A in Tilburg. Deze sporten worden op een recreatieve en laagdrempelige manier aangeboden.

ZI 013 is begonnen met een vaste groepsles zelfverdediging voor vrouwen. Tijdens deze lessen kunnen dames gezellig met elkaar trainen op het voorkomen van en omgaan met situaties die helaas in de praktijk voorkomen. We leren hoe je voorkomt dat je in een vervelende situatie terecht komt, hoe je omgaat met grensoverschrijdend gedrag en hoe je jezelf zo nodig fysiek verdedigt.
De lessen worden gegeven door Evi Smulders en geassisteerd door Lex Bijlsma.

MMA staat voor Mixed Martial Arts. MMA is een wedstrijdvorm waarin verschillende vechtsporten worden gecombineerd.
Er wordt getraind in het staande gevecht op onder meer trappen, stoten, clinchen, take downs en verdedigingen daartegen. Tijdens het grondgevecht wordt er getraind op worsteltechnieken, klemmen, verwurgingen en ontsnappingen daaruit.
MMA is een goede manier om aan je conditie te werken. De lessen zijn heel veelzijdig.
Deze lessen worden gegeven door Sebastiaan Mook, leraar Rickson Gracie jiu jitsu te Rotterdam, en geassisteerd door Lex Bijlsma.

De bokslessen worden op de school alleen in recreatieve vorm aangeboden. Er wordt niet getraind voor wedstrijden. De lessen bestaan uit een warming up, techniektraining, training op de stootzak en sparren.

Kijk voor het lesaanbod en een gratis proefles op www.zelfverdediging013.nl


Deel: ' MMA, boksen en vrouwenzelfverdediging in Tilburg '
Lees ook