Weber Beamix en Hogeschool Zuyd vormen wederom een waterdicht team


Eindhoven, 20100421 -- Saint-Gobain Weber Beamix B.V heeft speciaal voor de Betonkanorace 2010 betonmortel geleverd aan de Hogeschool Zuyd te Limburg. Studenten van de Hogeschool Zuyd bouwen met deze mortel drie waterdichte kano's. Met drie teams zullen de studenten gaan strijden om de ereplaatsen tijdens de betonkanoraces die dit jaar in Utrecht gehouden worden.

"De speciale mortelmix combineert een laag gewicht met sterkte en flexibiliteit, precies goed om een kano te bouwen die stabiel is maar ook goed wendbaar en licht. Echter, we hebben wel rekening moeten houden met het reglement van de Betonkanorace. Vanwege de lengte van de kano is de stevigheid nogal gevoelig tegen vervormingen maar er mogen geen verstijvingelementen gebruikt worden. Daarom is de mortel met behulp van polymeerpoeders flexibel gemaakt. Een ander probleem wat ondervangen moet worden is het ontstaan van scheuren in de kano. Vanwege de waterdichtheid mogen scheuren niet ontstaan anders zinkt de kano. Om diverse krimpscheuren te voorkomen zijn er aan de mortel vezels toegevoegd" aldus Theo Klootwijk, R&D.

De Betonkanorace 2010 zal in het weekend van 4 t/m 6 juni plaatsvinden. In het oude grachtenstelsel zullen de deelnemers uit binnen- en buitenland de strijd aangaan onder het oog van een groots publiek. Het programma begint op vrijdag 4 juni met een ontvangst en een keuring van de kano's. 's Avonds vindt een vlootschouw plaats door de grachten van Utrecht. De vlootschouw wordt afgesloten met een groots feest in n van de werfkelders die Utrecht rijk is. Zaterdagochtend 5 juni vinden de eerste voorrondes plaats, waarna in de middag de laatste voorrondes worden afgewerkt. De voorrondes worden in de Catherijnesingel gehouden, nabij het centrum van Utrecht. De finales vinden 's avonds plaats in de Oude gracht te Utrecht waarna op zondag de afsluiting is.

Over Saint-Gobain Weber Beamix B.V.
Saint-Gobain Weber Beamix B.V., onderdeel van Saint-Gobain, ontwikkelt, produceert en levert premix mortelproducten en verwerkingssystemen voor de woning- & utiliteitsbouw, de industrie en de civiele bouw. Naast de bekende geelgroene bulksilo's op de bouwplaatsen levert Weber Beamix producten onder de merken Weber, Beamix en Metzger in verpakte vorm via de bouwmaterialenhandel en onder het merk Beamix in de "Doe het Zelf''. Saint-Gobain Weber Beamix heeft vestigingen in Eindhoven (HK), Amsterdam en Rotterdam.

www.weberbeamix.nl


Deel: ' Weber Beamix en Hogeschool Zuyd vormen wederom een waterdicht team '
Lees ook