Christie's veilt speciale Rolex Jacques Piccard Deepsea Edition


Veilinghuis Christie's veilt op 16 november 2009 in het Four Seasons Hotel des Bergues Genve, Zwitserland een speciale Jacques Piccard editie van het Rolex Deep Sea Dweller horloge. De opbrengst van de veiling gaat naar het Jacques Piccard Archive

GENEVA, 20091021 -- In januari 2010 is het vijftig jaar geleden dat de Zwitserse oceanograaf Jacquard Piccard een dieptecord vestigde met zijn onderzeeboot de Trieste. Naar aanleiding van dit jubileum is een speciale editie gemaakt van de originele Rolex Deep Sea Dweller die hij meenam tijdens de tocht naar de oceaanbodem. Deze gelimiteerde editie is inmiddels volledig uitverkocht. Het allerlaatste exemplaar komt bij Christie's onder de hamer en heeft als hommage kenmerk 60/86, met 60 als jaartal van de succesvolle diepzeeduik en 86 als leeftijd van de vorig jaar overleden Jacques Piccard.

Horloge
Het geveilde horloge is een nieuwe, aangepaste 2009 Rolex Oyster Perpetual Date, Deepsea, Sea-Dweller. Roestvrij stalen kast met bijzondere Diamond-like Carbon (DLC) coating en rode Deepsea print en gravure. Het is verpakt in een zwarte Single Red Deepsea doos en gaat vergezeld van een gesigneerde foto van Jacques Piccard, een originele editie van het boek `Au Fond des Mers en Bathyscape' uit 1954 van Professor Auguste Piccard en een originele editie van het boek `Seven Miles Down' uit 1961 door Jacques Piccard en Robert Dietz.


Bijzondere envelop
Het unieke karakter van de veiling wordt onderstreept door toevoeging van een originele, gestempelde eerstedagenvelop van de US Navy uit 1960 ondertekend door Jacques Piccard zelf. Piccard's zoon Bertrand hierover: "Lang geleden liet mijn vader mij enkele bijzondere enveloppen zien die hij mee had genomen op zijn duik met de batiscaaf Trieste in 1960. Toen ik ze na zijn dood weer vond wist ik gelijk dat een van deze enveloppen samen met het unieke Jacques Piccard horloge geveild moest worden om deze nog meer glans te geven. Voorzover ik weet is dit de eerste keer dat een dergelijke envelop aan het publiek wordt getoond. De opbrengst van de veiling stelt onze familie in staat de archieven van mijn vader en grootvader bij elkaar te brengen en te onderhouden".Initiatiefnemers
Bedenkers en initiatiefnemers voor het speciale horloge en veiling zijn juweliers Philipp Stahl en Jerrel Manbodh. Stahl, gepassioneerd verzamelaar van Rolex vintage horloges:"Ik liep al een tijdje rond met het idee om een aangepaste horlogeserie te maken als eerbetoon aan de indrukwekkende collectie van Rolex. Met toestemming van Piccard's zoon Bertrand was de 2008 introductie van de Rolex Deepsea een uitgelezen moment om dit geliefde model aan te passen als bewijs van eer aan Jacques Piccard en zijn beroemde diepzeeduik in 1960". public dialogue.

Stahl benadrukt dat Rolex niet officieel is verbonden aan dit initiatief en dat de internationale garantie loopt via zijn atelier in Maastricht en Manbodh's atelier in Den Haag.

Verdere informatie links
www.christies.com/departments/watches-and-wristwatches
www.singlereddeepsea.com
www.bertrandpiccard.com/eng/index.php

Deel: ' Christie's veilt speciale Rolex Jacques Piccard Deepsea Edition '
Lees ook