Beacon TTMC: Zeezeilen en groepsprocessen, een logische combinatie


'Je kunt nu eenmaal niet even aanleggen bij een booreiland als het moeilijk wordt'

HUIZEN, 20100618 -- Iedereen kent het: De trainingen waar je 'voor je werk' heengaat. Vaak in een zaal in een gemakkelijk bereikbaar hotel van een grote keten, liefst in de buurt van de snelweg. Daar doet de trainer zijn ding en je gaat, al of niet verrijkt (afhankelijk van het talent van de trainer en het onderwerp), weer weg, 'been there, done that'.

Er zijn gelukkig voldoende trainingsorganisaties voor wie dit een schrikbeeld is. De alternatieve aanbiedingen zijn dan ook legio: wandelend, met behulp van paarden, op een boerderij en ga zo maar door. Je ziet door de bomen het spreekwoordelijke bos bijna niet meer.

En toch is daar kortgeleden een nieuwe organisatie bijgekomen: Beacon TTMC. Het aanbod is deze keer training op volle zee. En dan niet voor een rondje "om de boeien" en 's avonds weer voor de borrel terug in het hotel. Er wordt gedurende meerdere dagen (met gebruikmaking van de methode "Management Drives ") gezeild, dag en nacht. Waarom, en wat voegt dit nu nog toe aan het bestaande trainingsaanbod?

Peter van Driel, samen met Pieter-Joost de Kraker oprichter en eigenaar van Beacon TTMC, geeft de onderscheidende factoren: '....Zeezeilen is, samen met bergbeklimmen, n van de meest ontwrichtende bezigheden in het moderne bestaan. De zee, de ruimte, de elementen, het dagenlang in ploegendienst doorvaren en het op elkaar moeten vertrouwen doet een voortdurende aanspraak op je geest. Je drijfveren zijn, voorafgaand aan de tocht, met behulp van 'Management Drives ' al uitgebreid in beeld gebracht. Door de ontwortelende ervaring van het zeezeilen opereer je erg authentiek. Je kan weinig gedrag meer voorwenden. Hierdoor ontdekken jij en je teamgenoten hoe je cht in elkaar zit en waar je sterke en minder sterke kanten zitten. Ok, je wordt kwetsbaar. Maar het levert je ook heel veel op...'.

De Kraker stelt het zo: '...Als je je niet kwetsbaar op durft te stellen in een team wat voor waarde heeft dat team dan voor jou, en jij voor het team? Mensen leren zichzelf en hun team kennen. Daardoor leer je elkaar respecteren en kan je opereren in harmonie. En een harmonieus werkend team bereikt betere resultaten. Onze training is cht niet vergelijkbaar met een dag survival in de Ardennen of ploeteren op een klimwand. Immers, daar staat achter iedere boom een friettent en zit je 's avonds weer met het team in de kroeg, hier niet. Je kunt nu eenmaal niet aanleggen bij een booreiland als het even moeilijk wordt....'

Alle acties op het water gebeuren onder supervisie van CWO-gecertificeerde zeilinstructeurs op schepen die aan alle veiligheidseisen voldoen. De ervaringen uit de afgelopen trainingen lijken op een zeer succesvol concept te wijzen. Enkele deelnemers hebben zelfs al andere zeiltochten geboekt, maar deze keer niet als training maar voor hun plezier, want dat is zeilen ook: gewoon fijn en rustgevend.

www.beaconttmc.nl


Deel: ' Beacon TTMC Zeezeilen en groepsprocessen, een logische combinatie '
Lees ook