Eerste superjachtveiling door Super Yacht Auction


AMSTERDAM, 20100127 -- Super Yacht Auction is het nieuwe veilingplatform voor superjachten (> 24 meter) en organiseert haar eerste wereldwijde veiling van een klassiek zeiljacht (32,80 meter). De veiling vindt plaats op www.superyachtauction.com en er kan geboden worden tot en met 1 maart 2010, 14:00 uur (UTC+1). De eigenaar van het schip verkiest een superjachtveiling voor een snelle verkoop.

Achtergrond van de veiling
De bouw van deze schoener startte als een tienjarig project van een team technische experts. Het doel was een klassieke zeilschoener met woongelegenheid te bouwen. Door gezondheidsproblemen van n van de hoofdmedewerkers is het project afgeblazen en wordt de schoener nu geveild. Tot op heden is meer dan 2.200.000 in het schip genvesteerd. De vraagprijs bedroeg 1.300.000 en waarschijnlijk zal de schoener geveild worden voor een geschatte opbrengst van 800.000 - 1.000.000.

Kijkdag
Potentile kopers hebben tijdens een kijkdag de mogelijkheid het schip uitgebreid te inspecteren voordat ze eventueel een bod uitbrengen. De kijkdag vindt plaats op zaterdag 20 februari 2010 van 12:00 tot 18:00 uur. Adres: Port Camargue, Qai Bonne Esperance, Frankrijk.

Waarom Super Yacht Auction?
Super Yacht Auction profileert zich als een nieuwe tool in de superjachtindustrie om tot een snelle verkoop over te gaan. De exclusieve online en openbare veilingen biedt deze industrie nieuwe toekomstperspectieven.
Tegenwoordig zijn verkopers van superjachten (makelaars en eigenaren) op zoek naar korte transactietijden en rendabele verkopen. Kopers, bewust van de economische situatie, zijn op zoek naar een goede deal. Super Yacht Auction laat vraag en aanbod samensmelten.
Elk superjacht wordt gepresenteerd aan duizenden geregistreerde bieders. Biedingen zijn onherroepelijk en zonder voorbehoud. De superjachten worden op het moment van gunning voetstoots verkocht ("as is where is").

Professioneel veilinghuis voor schepen en pleziervaartuigen
Super Yacht Auction is een dochteronderneming van Bootveiling, gespecialiseerd in de organisatie van online (175 per jaar) en openbare veilingen van boten, schepen en jachten. Bootveiling is Register Veilinghoudersbedrijf Schepen & Pleziervaartuigen (Federatie van Taxateurs, Makelaars en Veilinghouders in Roerende Zaken). De online en openbare veilingen vinden plaats onder het ambtelijk toezicht van een gerechtsdeurwaarder of notaris.
Super Yacht Auction is in staat om superjacht makelaardijen en eigenaren wereldwijd van dienst te zijn.

Super Yacht Auction


Deel: ' Eerste superjachtveiling door Super Yacht Auction '
Lees ook