LED onderwaterverlichting van WaterVision verlicht Geusseltbad


Het meest duurzame zwembad van Nederland

EEMNES, 20130604 -- Het Geusseltbad, het meest duurzame zwembad van Nederland, opent officieel op 21 juni 2013 en vervangt de huidige drie Maastrichtse zwembaden. WaterVision is er trots op alle LED onderwater verlichting in deze spectaculaire zwemaccommodatie te mogen leveren. Een uitgebreide selectie procedure is hieraan vooraf gegaan. De live demonstratie van alle aanbieders gaf de doorslag.

Diverse baden
Het Geusseltbad biedt een grote diversiteit aan zwembaden met totaal 1.300m2 aan wateroppervlak. Alle baden zijn voorzien van de energiezuinige LED onderwater schijnwerpers van WaterVision. Voor het combibad, het recreatiebad en het zorgbad is er gekozen voor het paradepaardje van WaterVision: de ColorWave RGBW 80 Watt LED onderwater schijnwerper voorzien van geavanceerde kleurenwisselaars.

[Geusseltbad Maastricht]

Sfeervolle lichteffecten
Met behulp van de ColorWave RGBW LED schijnwerpers is het mogelijk om de doelgroepactiviteiten te omlijsten met sfeervolle lichteffecten in alle kleuren van de regenboog. De synchroon zwemmers en onderwater hockeyers zullen ook veel baat hebben bij de LED verlichting. Door de vlakke inbouwmogelijkheid werken de WaterVision LED onderwater schijnwerpers ook uitstekend naast de beweegbare bodem die in het zorgbad is geplaatst. In het wedstrijdbad zijn LED schijnwerpers in de lichtkleur Bright White geïnstalleerd.

LED techniek
Het toepassen van LED verlichting in zwembaden biedt grote voordelen. Zo kenmerken de LED schijnwerpers zich door een hoge lichtopbrengst en een laag energieverbruik. De egale verlichting van het bad en de reflectie van het licht op de zwemmers draagt bij aan de veiligheid in het zwembad. Bovendien garandeert het gebruik van gekleurde LED verlichting de zwemmers een prettige zwembeleving.

Uniek in duurzaamheid
Het totaalconcept voor duurzaamheid en energie is uniek voor zwembaden in Nederland. De duurzaamheid ambitie is verankerd in alle onderdelen van het project. Door de maatregelen op het gebied van duurzame energie heeft het zwembad zelfs geen gasaansluiting nodig. Het elektraverbruik wordt gekoppeld aan een windmolenproject waardoor het energieverbruik volledig duurzaam wordt. Dit resulteert in een hoge GreenCalc+ score, de eerste voor een zwembad in Nederland.


Deel: ' LED onderwaterverlichting van WaterVision verlicht Geusseltbad '
Lees ook