Nieuw A-merk in sport- en zwemkleding in Nederland. Is er nog ruimte?


“Jazeker, een Europees fabricaat is steeds belangrijker geworden voor de Nederlandse en Belgische consumenten.”

UTRECHT, 20160418 -- Recent is Litex neergestreken in Nederland om zijn A-merk sport- en zwemkleding in Nederland en België te verkopen. In thuisland Tsjechië zet Litex jaarlijks voor ca. 5 miljoen euro om aan sport- en zwemkleding voor consumenten. Circa 6 keer per jaar verandert de collectie.

Litex is ontstaan vanuit een naaiatelier wat kleding maakte voor het Russische leger. Na de bevrijding van het communisme werd in 1991 gestart met de productie van sportkleding en snel daarna werd ook de zwemkleding geproduceerd. Met de opkomst van fitnessscholen groeide Litex uit tot marktleider in Tsjechië en Slowakije. Litex wordt alleen geproduceerd in Litomysl, waar de Li(tex) vandaan komt. “Wij gaan hier nooit meer weg, onze werknemers werken vanaf het begin bij ons en hebben ons succesvol gemaakt.” aldus Rudolf Skrivan, oprichter Litex.

Kwaliteit en service staan voorop en dat die combinatie succesvol is, blijkt uit de verkopen in hun thuisland. Twee weken geleden vierde Litex zijn 25-jarig bestaan.

Na de start met de online verkoop via Litex-shop.nl hebben consumenten volop keuze binnen een onderscheidend assortiment badmode, sportkleding en paardrijkleding (Litex for Riders). Uniek is dat alleen Europese materialen worden gebruikt en er standaard 3 jaar garantie wordt gegeven. Ook is het assortiment meer gericht op de vrouw dan op de man, wat andere A-merken juist andersom hebben. Juist deze doelgroep sport, zwemt en baadt het meest en koopt ook vaak voor de kinderen en man. Met de nieuwe webshop speelt Litex Sportswear in op de continue groei van online kopen in Nederland en België. Het aantal Nederlanders dat overstapt op het online shoppen is dit jaar weer verder toegenomen.

“Een Europees kwaliteit fabricaat tegen marktconforme prijzen, dat is wat de consumenten willen. Geen lage-lonen importproducten tegen diezelfde prijzen.” stelt Debbie Creteer, Manager van de nieuwe webwinkel Litex-shop.nl. “Het bepaalt in grote mate onze uitstraling. Nederlanders en Belgen kiezen daardoor steeds vaker voor een A-merk uit Europa, wij zien het met onze eigen ogen. Met Litex-shop.nl maakt de Nederlandse consument nu reeds kennis met onze kwaliteitsproducten uit Tsjechië, wij hebben zeer veel positieve reacties ontvangen via onafhankelijke beoordeling site Kiyoh.

Zowel mannen, vrouwen als kinderen kunnen zich sportief en in kwaliteit kleden volgens de laatste modetrends.” De sport- en zwemkleding op de webwinkel Litex-shop.nl zijn aantrekkelijk geprijsd en zodoende voor iedere ‘sportieve’ consument interessant. Naast het ruime assortiment onderscheidt Litex-shop.nl zich in een uitstekende dienstverlening en service. “Een voorbeeld hiervan is gratis verzending én retour” vervolgt Creteer met veel passie. “Uiteraard houden wij zelf de hoge kwaliteit en maten nauwlettend in de gaten, wij hebben een retourpercentage van < 24% terwijl dat algemeen 34% bedraagt.”

Online winkelen flink in de lift in Nederland
Recent onderzoek van de belangenorganisatie Thuiswinkel.org geeft aan dat het aantal Nederlanders dat online hun aankopen doet nog altijd stijgt. Nederlandse consumenten hebben in 2015 ruim 142 miljoen online aankopen gedaan. De online bestedingen laten hiermee een groei zien van 16,1% ten opzichte van 2014.

De groei van het onlinekanaal komt voornamelijk door een stijging in de uitgaven aan producten, zoals food, speelgoed en fashion.

Het grote voordeel van online kleding kopen is dat consumenten niet de hele winkel hoeven te doorzoeken. Met enkele muisklikken kan bv. het gehele assortiment van Litex Sportswear worden bekeken.

Over Litex-shop.nl
Litex-shop.nl is de webshop in Nederland voor het nieuwe Europese A-merk, Litex Sportswear. Litex-shop.nl is ontstaan vanuit de overtuiging dat betaalbare kwaliteit ook in Europa gemaakt kan worden en dat er ruimte is voor een nieuw A-sportmerk. Het online aanbod moet gebruiksvriendelijk zijn, overzichtelijk en duidelijk worden weergegeven. Het assortiment sportkleding, badmode en paardrijkleding op Litex-shop.nl zal regelmatig worden verwisseld met nieuwe collecties maar ook aanbiedingen. Litex Nederland B.V. staat volledig achter haar producten en streeft naar tevreden klanten. Daarom staat de serviceverlening hoog in het vaandel en wordt er naast de wettelijke garantie ook nog eens standaard 3 jaar fabrieksgarantie verstrekt op de gehele collectie. Sinds vorige week zijn wij ook gecertificeerd met het Thuiswinkel Waarborg.


Deel: ' Nieuw A-merk in sport- en zwemkleding in Nederland '
Lees ook