Nederlandse vrouwen bikini verslaafd?


ZWOLLE, 20150626 -- Nederlandse vrouwen hebben in meerderheid meer dan 5 bikini’s in de kast voor de komende zomer. Dat blijkt uit onderzoek van Zwemkleding.nl, het grootst platform voor badmode in Nederland. Hierbij kregen de afgelopen maand 110.000 vrouwelijke bezoekers de vraag hoeveel bikini’s zij in de kast hebben.

Het aantal bikini’s dat de meeste vrouwen in de kast hebben liggen lijkt in te gaan tegen de huidige trends binnen de mode, waarin steeds meer vrouwen steeds minder aanschaffen en vooral kleding kopen die ze nog niet in de kast hebben hangen. De bikini lijkt de dans zoals we die kennen van de economische crisis wat dat betreft te ontspringen, een grote groep vrouwen heeft er graag een aantal in de kast liggen om de komende zomer te kunnen variëren.

Meeste vrouwen meer dan 5 bikini’s
Uit de resultaten van het onderzoek door Zwemkleding.nl blijkt dat 35% van de vrouwen minimaal 5 bikini’s in de kast heeft liggen, waardoor het haast mogelijk is om iedere dag van de week een ander aan te trekken. Een minderheid van 20% heeft aan de andere kant juist 1 bikini in de kast liggen, een bijna even grote groep (19%) heeft de beschikking over 2 bikini’s. Ruim 15% van de vrouwen heeft er 3 liggen, slechts 10% van de vrouwen heeft de beschikking over exact 4 bikini’s.

Bikini-trends voor de komende zomer
Uiteraard gelden er weer een aantal nieuwe trends voor de bikini’s deze zomer, onder andere de bandeau bikini’s en de triangel bikini doen het goed. Dankzij de verschillende trends hebben vrouwen de mogelijkheid om hun kledingkast ieder jaar uit te breiden, wat onder andere een groter aantal bikini’s oplevert. Zwemkleding.nl toont ruim 12.000 trendy bikini’s van 75 webwinkels en speciaalzaken en zorgt op die manier voor een uitgebreid overzicht van de grootste bikini collectie van Nederland.

Onderzoek op Zwemkleding.nl
Het onderzoek op Zwemkleding.nl werd uitgevoerd onder 110.000 bezoekers van de website en 6500 bikini lovers op de Facebookpagina van Zwemkleding.nl. Hiervan hebben ruim 1.500 vrouwen besloten om de poll in te vullen. De website vroeg de dames hoeveel bikini’s zij in de kast hebben liggen, een vraag waar veel vrouwen gemakkelijk antwoord op blijken te kunnen geven. 


Deel: ' Zijn Nederlandse vrouwen bikini verslaafd? '
Lees ook