dinsdag, juni 18, 2024
spot_imgspot_img

Populaire artikelen

spot_img

Gerelateerd

Welke kledingstukken komen van pas voor buitensporten in de winter?

De koudste periode van de winter staat voor de deur. Ondanks alle goede voornemens die men bij de start van het nieuwe jaar gemaakt heeft, zijn de koude omstandigheden vaak niet erg motiverend om buiten te gaan sporten. Natuurlijk is dat een drempel waar je overheen moet en kun je jezelf juist opwarmen door te bewegen, maar het helpt wel als je goed ingepakt bent tegen de kou. Daarom zetten we een aantal praktische kledingstukken voor buitensporten in de winter op een rijtje.

Wat is een softshell jas?

Comfortable softshell jassen zoals die van het merk Engelbert Strauss zijn fijn om in te werken als je in de open lucht, maar kunnen ook erg fijn zijn bij het buitensporten. Softshell jassen zijn gemaakt van verschillende lagen, met een wind- en waterafstotende laag en een robuuste doch elastische buitenlaag. Het is dus een waterdichte en winddichte jas voor dames én heren die je warm houdt maar ook goed ademt en transpiratievocht afvoert. Deze functie bestaat ook in de vorm van een wat lichter softshell vest of softshell jack voor heren en dames.

Wat kan ik dragen bij mijn softshell jas?

Behalve een softshell jas, komt ook een thermisch ondershirt van pas. Dit speciale shirt houdt tijdens de inspanning je lichaamswarmte vast én voert zweet af. Ze werken goed samen met de eerdergenoemde softshell jassen. Met behulp van deze kledingstukken koel je ook niet af op dode momenten. Ook hoef je lang warm te draaien om op temperatuur te komen, want je krijgt het al snel lekker warm. Uiteraard moet je voor voldoende bewegingsvrijheid wel een thermisch ondershirt hebben dat goed aansluit bij je lichaam maar niet té strak zit. In tegenstelling tot softshell jassen kun je thermische ondershirts niet ongewassen hergebruiken, dus als je meerdere keren per week sport, is het verstandig om meer exemplaren in huis te hebben.

Nekwarmer

Met de softshell jas en het thermisch ondershirt blijven je romp en je armen lekker warm, maar je hals en je nek zijn nog wel blootgesteld aan de kou. Dit kun je ondervangen door een nekwarmer te dragen. Ook deze zijn gemaakt van thermisch materiaal. Zo blijft dus ook dit deel van je lichaam op een aangename temperatuur. Zoek een nekwarmer uit die lang genoeg is om ook je mond en neus mee te bedekken. Dan heb je de optie om ook dit deel van je gezicht warm te houden.

Dan nog wat warme sportsokken erbij, handschoenen en een warme sportbroek, en je bent helemaal klaar voor sporten in de winter. Kijk uit voor gladheid, maar geniet bovenal van het bewegen!

Populair