IJsbaan Spoorwegmuseum is open


Spoorwegmuseum gratis toegankelijk tijdens opening Winter Station

UTRECHT, 20121210 -- Het Spoorwegmuseum is klaar voor Winter Station. De traditionele ijsbaan is inmiddels open, vanaf deze week kan er volop geschaatst worden tussen de treinen (schaatsen zijn gratis te leen). Talloze kerstbomen, duizenden lampjes en een antieke carrousel zorgen voor een prachtige winterse aankleding. Op vrijdagavond 21 december wordt Winter Station officieel geopend met een optreden van ‘Men in Black’, de spectaculaire acrobaten van het Winter Circus. Het museum is die avond van 19.00 tot 21.00 uur voor iedereen gratis toegankelijk. Winter Station duurt tot en met zondag 6 januari 2013 (1 januari gesloten). Meer informatie op www.winterstation.nl.

Acrobatische slapstick
Tijdens Winter Station biedt Het Spoorwegmuseum dagelijks een leuk programma. Het museum opent met een optreden van  ‘Men in Black’. Deze Oekraïense acrobaten treden dit jaar op tijdens het Utrechtse Winter Circus op het Jaarbeursterrein. ‘Men in Black’ geven op 21 december een exclusieve voorpremière in Het Spoorwegmuseum, vanaf 22 december zijn ze te zien in het Winter Circus.
Het publiek kan dit jaar genieten van de doldwaze capriolen van de ‘Happy Bouncer’. Acrobaat Jean-Ferry verzorgt een trampoline act met veel acrobatische slapstick. De Happy Bouncer is van 22 t/m 30 december te zien. Acrobate Juliette Dormaar brengt met de ‘Flying Suitcase’ een spectaculaire luchtacrobatische act, zij is te zien op 31 december en van 2 t/m 6 januari. Dagelijks zorgen verschillende bands en orkesten voor vrolijke muziek in de grote museumhal. Natuurlijk komen de kinderen volop aan hun trekken met de draaimolen, de Jumbo Express, knutselworkshops, schminken en de theatervoorstelling. Kijk op www.winterstation.nl voor het complete programma.

Schaatsbaan
Inmiddels is het water van de ijsbaan bevroren en kan er geschaatst worden rond een levensgrote historische stoomlocomotief. Schaatsen zijn gratis te leen. En of het nu dooit of vriest, sneeuwt of ijzelt, schaatsen kan altijd want de ijsbaan ligt lekker binnen. En natuurlijk ontbreekt de traditionele ‘koek en zopie’ niet!

De Vuurproef
In november opende het museum een nieuwe museale attractie: De Vuurproef. De Vuurproef neemt de bezoeker mee op een reis door bijna twee eeuwen treingeschiedenis. Met een spannende tocht door één van de geheime museumdepots ontdekt de bezoeker wat de komst van de trein voor de wereld heeft betekend. Een tocht die eindigt in een ware vuurproef. Voor iedereen ouder dan 7 jaar, die zich 12 voelt.

Data en openingstijden
De opening van Winter Station is op 21 december van 19.00 tot 21.00 uur. Het museum is deze avond gratis toegankelijk.
Van 22 december 2011 tot en met 6 januari 2012 is Winter Station geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur (ook tijdens beide kerstdagen). Op Nieuwjaarsdag is Het Spoorwegmuseum gesloten.

Kijk voor meer informatie op de website: www.winterstation.nl


Deel: ' IJsbaan Spoorwegmuseum is open '
Lees ook