In 100 pagina's alles over conditietraining bij schaatsen


ENSCHEDE, 20090121 -- 'Efficient Trainen, Hard Schaatsen'. Zo heet het nieuwe boek waarin in ruim 100 pagina's al wat belangrijk is over conditietraining bij schaatsers bijeen is gebracht. Het wordt uitgegeven door Uitgeverij TIEM. Het is te bestellen via www.tiem.biz.

Piet Schipper is de auteur van 'Efficint Trainen, Hard Schaatsen', en is sinds 1962 in het schaatsen actief. Decennia lang was hij trainer, masseur, ploegleider, promotor en docent/expert en verbonden aan verschillende schaatsteams, internationale sportbonden en nationale basketbal teams. Het boek laat zien wat het resultaat van conditietrainingen kan zijn. Piet Schipper: 'Conditietrainingen in het schaatsen zijn bedoeld om zo krachtig mogelijk, in een zo compact mogelijke houding zo snel als dit gaat de slaglengte en snelheid positief te benvloeden. Dan gaat een schaatser snel schaatsen en kan hij of zij dat ook nog eens lange tijd volhouden. Om dat te kunnen moeten in trainingen wel alle aspecten aan bod komen die daar met elkaar voor kunnen zorgen. In 'Efficint Trainen, Hard Schaatsen' komen daarom aan de orde in 17 hoofdstukken:

Hoofdstuk 1: Energiesystemen
Hoofdstuk 2: Celstofwisseling
Hoofdstuk 3: Gezondheid
Hoofdstuk 4: Trainen
Hoofdstuk 5: Grondmotorische eigenschappen
Hoofdstuk 6: Trainen grondmotorische eigenschappen
Hoofdstuk 7: Bewegen
Hoofdstuk 8: Schaatsen: Rechtop, Houding, Afzet en Doen
Hoofdstuk 9: Controleren en monitoren
Hoofdstuk 10: Kenmerken en wetmatigheden
Hoofdstuk 11: Krachttraining
Hoofdstuk 12: Trainen voor verschillende afstanden
Hoofdstuk 13: Warming-up en cooling down
Hoofdstuk 14: Hoogtetraining
Hoofdstuk 15: Jaarplanning maken
Hoofdstuk 16: Overbelasting en overtraining
Hoofdstuk 17: Psychologie rondom het schaatsen

Het boek is aan te schaffen voor 26.50 euro plus 2.60 euro verzendkosten. Het boek is voor 20 euro aan te schaffen in combinatie met de dvd Schaatsen die eerder is uitgebracht door Uitgeverij TIEM. De dvd licht de hoofdstukken in beeld toe. De dvd is in combinatie met het boek aan te schaffen voor 30 euro (excl 19% btw en verzendkosten) en los voor 35 euro.


Deel: ' In 100 pagina's alles over conditietraining bij schaatsen '
Lees ook