Hollands sportmerk wil 100 amateursporters sponsoren


ZOETERMEER, 20090817 -- Vorige week lanceerde het Nederlandse sportmerk Rucanor een nieuw sponsorprogramma waarin ambitieuze amateursporters de hoofdrol spelen. In totaal zoekt Rucanor 100 sporters die door het merk gesponsord willen worden. De aftrap van dit programma werd verzorgd in SnowWorld Zoetermeer door de snowboardzusjes Nicolien en Marieke Sauerbreij en het talentvolle beachvolleybalteam van Danielle Remmers & Sophie Van Gestel.

Rucanor gaat, in samenwerking met de professionele sportvakhandel, op zoek naar ambitieuze amateur sporters en teams. Martijn Nelissen, CEO van Rucanor: "Vooral op lokaal niveau zien wij dat sportsponsoring onder druk staat. Rucanor staat voor sportief plezier en dat willen wij met deze sponsoractie extra stimuleren."

Rucanor start het eerste seizoen van de sponsoractie met 100 sponsorpakketten. Aan het einde van het seizoen kiest de jury, bestaande uit de zusjes Sauerbreij en beachteam Remmers-Van Gestel en Rucanor, het team of de sporter die de leukste teamprestatie heeft geleverd. Dat team of die sporter krijgt extra aandacht in de regionale media.

Rucanor, opgericht in 1956, is een oer-Hollands sportmerk dat modern design en kwaliteit koppelt aan een realistische prijs. Als recreatief familiemerk werkt Rucanor continu aan de ontwikkeling van haar uitgebreide collectie sportieve kleding, accessoires en schoenen. Op dit moment wordt een uitgebreide functionele sportcollectie voor fitness, running en tennis ontwikkeld. De nieuwe sport fashion schoenencollectie met de bekende `stars en stripes' is vanaf komend najaar verkrijgbaar bij de Rucanor-dealers. Rucanor werkt nauw samen met de professionele sportvakhandel. De producten worden inmiddels in vrijwel alle Europese landen verkocht.

Nicolien Sauerbreij werd in 2008 wereldkampioen snowboarden op de slalom en neemt, evenals haar zusje Marieke, deel aan de Olympische Spelen in 2010. Danille Remmers werd afgelopen zondag net geen Nederlands kampioen beachvolleybal (2e plaats), met een plaatsvervanger van haar geblesseerde partner Sophie van Gestel. Zij gaan voor de Spelen in 2012 in Londen.


Deel: ' Hollands sportmerk wil 100 amateursporters sponsoren '
Lees ook