Run op lawine safety producten


Nu al tekort aan lawine airbags?

DEN HAAG, 20121217 -- Voor dat het seizoen goed en wel begonnen is zijn er al merken die door hun voorraad lawine airbags heen zijn. Zo heeft Mammut zijn volledige productie van 12.000 lawine rugzakken reeds verkocht en kunnen zij geen lawine airbag meer leveren. Er is in Europa een ware run ontstaan op de levensreddende airbag rugzakken.

Mammut, ABS, BCA, The North Face en Snowpulse
De grote merken die lawine airbags leveren kampen allemaal met stroeve leveringen. Aan de ene kant is er veel vraag naar de speciale rugzakken en aan de andere kant zorgt de economische crisis ervoor dat er weinig geproduceerd wordt. Er is geen merk die het risico neemt om grote voorraden aan te leggen. De winkeliers kunnen bij sommige merken nu al niets meer bijbestellen waardoor de consument straks de dupe zal worden.

Bewustwording van lawinegevaar
Na het ongeluk van Prins Friso is de wintersporter nog bewuster geworden van het lawinegevaar en de enorme risico’s die het off piste skiën met zich mee kan brengen. Maar niet alleen van het gevaar maar ook van de voorzorgsmaatregelen die de off piste skiër moet nemen. Met een goede uitrusting waaronder minimaal een lawine airbag, een lawine pieper, sneeuwschep en sonde kan de overlevingskans met meer dan 90% toenemen. Dit heeft er mede toe geleid dat er een ware run en tekort is ontstaan op de lawine safety producten.

Lawine airbag nu aanschaffen
Wie dus wacht met het aanschaffen van een lawine airbag kan dit jaar wel eens te laat zijn. De vraag is groot en het is nu al duidelijk dat de voorraden te laag zijn. De wintersporter die veilig off piste wil gaan skiën doet er goed aan sowieso de plaatselijke lawine waarschuwingen serieus te nemen en daarnaast zich op tijd goed voor te bereiden door de juiste materialen mee te nemen.


Deel: ' Run op lawine safety producten '
Lees ook