Strandparasol
Vind jij het zalig om, zodra de temperaturen oplopen, je spullen in te pakken en te gaan genieten van een dagje strand? Je bent zeker niet de enige! Veel mensen kunnen niet wachten tot het weer zomer is en de temperaturen weer oplopen. Een dagje strand staat op zo’n moment dan ook zeker op menige agenda. Lekker bakken, een beetje zwemmen en ’s avonds een hapje eten en genieten van een prachtige zonsondergang. Toch is het bakken, zeker langere tijd, niet heel gezond. Daarnaast is het ook niet altijd even prettig om vol in de brandende zon te moeten vertoeven. Hoe heerlijk is het dan als je alleen maar even je strandparasol hoeft uit te klappen om een schaduwplekje te kunnen creëren en jezelf te beschermen tegen de brandende zon?
Showing all 4 results
De populairste merken
Op een mooie zomerse dag een strandparasol meenemen als je heerlijk gaat genieten is tegenwoordig zeker geen overbodige luxe. Verbranden is zeer slecht voor je dus dat is het laatste waar je op zit te wachten na een heerlijk dagje strand. Het is dus logisch dat er steeds meer merken met een mooie en vooral kwalitatief uitstekende strandparasol op de markt komen. Als je kiest voor merken als VidaXL, Cosas, Eurotrail, Summertime of PimXL weet je zeker dat je een goede keuze maakt. Hoewel dit allemaal merken zijn die wij aanbevelen wil dit niet zeggen dat bijvoorbeeld een strandparasol van de Action, een strandparasol van de Hema, een strandparasol van de Xenos of een strandparasol van de Blokker kwalitatief minderwaardig zijn.
Informatie over strandparasols
Wat is een strandparasol?
Vanzelfsprekend is deze vraag een open deur. Toch gaan we hier even een antwoord op geven aangezien er ontzettend veel parasols op de markt zijn en niet iedere parasol het stempel strandparasol mag krijgen. Een strandparasol is namelijk een lichtgewicht parasol die je gemakkelijk mee kunt nemen. De andere varianten, zijn toch vaak een stuk groter, zwaarder en minder handzaam. Hier wil je niet mee door het hete zand moeten ploeteren op een zomerse dag. Kortom een strandparasol moet niet te groot en vooral makkelijk draagbaar zijn. Hij moet meegenomen kunnen worden in de auto, op de fiets of lopend en last but not least moet een strandparasol ook makkelijk in gebruik zijn. Je wilt namelijk, als je eenmaal op het strand bent aangekomen, niet nog een hele tijd bezig moeten zijn met het opzetten van het apparaat.
Waar moet je op letten als je een goede strandparasol gaat kopen?
Misschien denk je bij het lezen van deze kop, hoezo? Ieder strandparasol is toch hetzelfde?” Dan zullen we je meteen uit de droom halen, want niets is minder waar. Er zijn namelijk erg veel soorten, maten en kwaliteiten op de markt. We gaan ervan uit dat je graag de beste strandparasol meeneemt voor een heerlijk dagje strand dus daarom hebben we een aantal zaken waar je op moet letten bij aankoop even voor je op een rijtje gezet.
· Het doek
Het materiaal van je parasoldoek bepaald grotendeels hoe lang je parasol mee zal gaan. Tenzij je ieder jaar of misschien wel meerdere keren per jaar een nieuwe strandparasol wilt kopen, kun je er het beste eentje aanschaffen die gemaakt is van een degelijk materiaal. Een doek dat niet bij de eerste windvlaag al scheurt of kapot gaat.
- Polyester is een prima doek voor een strandparasol, maar kan verkleuren
- Olefin doek droogt snel
- Acryldoek is water- en vuilafstotend
- Textileen en batyline zijn semi-transparant en laten dus waarschijnlijk meer zon door dan je zou willen
· De kleur
Misschien denk je dat een witte of een zwarte kleur de beste keuze voor een strandparasol zijn maar hou er rekening mee dat een witte parasol misschien meer zonlicht doorlaat dan je eigenlijk zou willen. Een zwarte parasol houdt misschien veel zonlicht tegen maar zwart heeft de nare eigenschap om warmte te absorberen waardoor het zo maar kan gebeuren dat het bloedheet wordt onder je parasol. Je zit dan weliswaar in de schaduw maar je puft het uit van de hitte. Het is aan jou de keuze of je hier op zit te wachten tijdens je dagje strand. De meeste mensen kiezen daarom tegenwoordig voor één van de vrolijke kleuren waarin strandparasols verkrijgbaar zijn. Zo zijn ze goed beschermt tegen zowel zonlicht als extreme hitte.
· Kantelbaar
Let er bij aankoop van de voor jou beste strandparasol op dat je er eentje aanschaft die kantelbaar is. Niets is zo irritant als je parasol opzetten en alsnog liggen bakken omdat de zon onder je parasol doorschijnt. Daarnaast is het fijn als er iets meer wind staat en je je strandparasol zo kunt stellen dat de wind er niet onder klapt waardoor je parasol óf stuk waait of je er als een bezetene achteraan moet gaan rennen.
· UV-bescherming?
Misschien heb je wel eens gehoord dat je ook bruin kunt worden onder een parasol. Sterker nog, je kunt zelfs verbranden onder een parasol. Dit heeft allemaal te maken met de UV-bescherming van strandparasols. Hoewel de meeste fabrikanten zorgen voor een SPF filter is het per parasol verschillend hoe hoog deze filter is. In de regel geldt dat hoe duurder een strandparasol is, hoe hoger de bescherming tegen UV stralen is, hoe groter de kans dat je geen zonnebrand krijgt. Waar het op neerkomt is dat je goed moet opletten hoe hoog de SPF filter van jouw strandparasol is.
Hoe is deze lijst met beste strandparasols tot stand gekomen?
Voor de totstandkoming van onze lijst van de beste strandparasols hebben we uiteraard gebruik gemaakt van onze eigen ervaringen. Vrijwel iedere medewerker van deze website gaat immers wel eens naar het strand of een recreatieplas dus dat was meteen een mooie gelegenheid om een onafhankelijk onderzoek door te voeren. Daarnaast hebben we rekening gehouden met de reviews van echte gebruikers bij een betrouwbare online winkel als bijvoorbeeld Bol.com. Tot slot hebben we de beoordeling van grotere- en kleinere aanbieders én de testresultaten van onafhankelijke vergelijkingssites zoals de Consumentenbond en Kieskeurig meegenomen om onze lijst met de beste strandparasols van 2024 voor je op te stellen.
Veelgestelde vragen over strandparasols
Hoe voorkom ik dat een strandparasol wegwaait?
Het grootste probleem van mensen die van een heerlijk dagje strand gaan genieten, is de wind. Hoe je het ook went of keert, het kan nog zo’n mooie dag zijn, aan de kust is altijd wind. Vanzelfsprekend is de wind niet altijd even sterk maar ga er maar vanuit dat er negen van de tien dagen genoeg wind staat om jou als een bezetene achter je parasol aan te laten rennen. Lachen voor de omstanders, wat minder leuk voor jou. Je kunt dus het beste een strandparasol met zandboor of zogenaamd anker aanschaffen. Deze later los bijkopen is overigens ook een optie. Dit anker zorgt ervoor dat jij je parasol goed vast kunt zetten. Er zijn verschillende soorten ankers op de markt. Denk hierbij aan ankers die je met zand moet vullen waarna je een stevige basis hebt om je parasol vast te houden. Daarnaast zijn er ook schroefankers om je strandparasol op zijn plaats te houden. Hierbij graaf je een klein kuiltje waarna je het anker het zand in kunt draaien.
De beste manier om je parasol vast te zetten zonder anker (tip van ons!)
Het kan natuurlijk wel eens gebeuren dat je je anker vergeten bent of dat je er nog niet een aangeschaft hebt voordat het mooie weer van start gaat. In Nederland weet je natuurlijk maar nooit wanneer het zo ver is. Om te voorkomen dat jij tijdens je heerlijke stranddag als een havik je strandparasol in de gaten moet houden, hebben wij een hele simpele maar oh zo effectieve tip om je strandparasol windbestendig vast te zetten. Het enige wat je hiervoor moet doen, is een iets dieper gat in het zand graven. Loop daarna naar zee en haal nat hard zand. Het beste kun je hiervoor een emmertje gebruiken maar heb je die niet bij de hand zul je even creatief moeten zijn. Vul het gegraven gat met het natte zand, steek hier de steel van je strandparasol in en bedek de bovenzijde met droog zand. Het natte zand zal werken als een soort cement zodat je parasol met geen mogelijkheid meer wegwaait.
Hoe maak je je strandparasol schoon na een dagje strand?
Gedurende je stranddag verzamelen zich vuil, zout en zand op je parasol. Het grootste gedeelte hiervan kun je kwijtraken door eens goed met je strandparasol te schudden. Daarna kun je de parasol het beste met een borstel met zachte haren afvegen. Zo zorg je ervoor dat je parasol weer klaar staat voor een nieuwe dag zon zee en strand. Aan het einde van het seizoen is het zaak om de strandparasol eens goed te reinigen voordat deze weer opgeborgen wordt voor de winter. Maak hiervoor een sopje met wasmiddel en water of afwasmiddel en water. Laat je parasol hier een kwartiertje in weken. Daarna kun je deze afspoelen met de tuinslang of de douchekop. Laat de parasol daarna uitgeklapt drogen. Als de strandparasol helemaal goed droog is (niet eerder om de kans op schimmelvorming te voorkomen) kun je deze opbergen voor het volgende seizoen.
Waar kun je de beste strandparasol kopen?
Vanzelfsprekend kun je voor je aankoop van een strandparasol terecht bij discount winkels als Hema, Blokker, Action of Xenos. Wees je er echter van bewust dat deze vaak niet de beste strandparasols verkopen die voldoen aan alle eisen die we eerder in dit artikel met je doorgenomen hebben. Daarnaast kun je het jezelf een stuk makkelijker maken door de voor jou beste strandparasol van 2024 online te bestellen. Na het lezen van dit artikel weet je immers waar je op moet letten bij aanschaf en hebben we de beste parasols van 2024 voor je op een rijtje gezet. Je kunt deze allemaal heel gemakkelijk bij Coolblue of Bol.com betellen en in veel gevallen heb je ze dan de volgende dag al in huis. De tijden dat je hiervoor de deur uit moest zijn definitief verleden tijd.