dinsdag, juni 18, 2024
spot_imgspot_img

Populaire artikelen

spot_img

Gerelateerd

5 redenen om over te stappen naar een refurbished iPhone in 2021

Wat is refurbished?

Refurbished betekent ‘gereviseerd’ maar refurbished rolt net wat makkelijker van de tong. Bij een refurbished product gaat het in de meeste gevallen om een gebruikt product. Deze wordt vervolgens van binnen en buiten schoongemaakt, wordt grondig gecontroleerd en, waar nodig is, worden onderdelen vervangen. Een apparaat kan om verschillende reden als refurbished worden aangeboden. Zo kan het inderdaad gaan om een product wat al een paar jaar een eigenaar gehad heeft, maar het kan ook gaan om producten die direct na ontvangst teruggestuurd zijn.

1. Goedkoper met refurbished

Wellicht het belangrijkste voordeel van een refurbished product is de lage prijs. iPhones en andere Apple producten zijn zeer gewild, maar voor een nieuwe iPhone 12 betaal je al gauw €912 en dat is een bedrag dat mensen niet zomaar neerleggen voor een telefoon. Voor een iPhone 11 betaal je nieuw €692, maar heb je refurbished al voor €559. Dit scheelt je al €147 wat je weer kan besteden aan accessoires of wat je kan besteden aan je abonnement.

2. Groot aanbod, ook oudere modellen

Als je een fan bent van Apple weet je dat er ieder jaar weer een nieuw model uitkomt, maar dat betekent tegenwoordig ook vaak dat een ouder model niet meer nieuw te verkrijgen is. Dit terwijl het model nog wel ondersteund wordt door Apple zelf. Neem bijvoorbeeld de iPhone 8, nieuw niet meer te verkrijgen terwijl deze nog minimaal 2 jaar ondersteund zal worden. Een refurbished iPhone 8 is nog volop in voorraad en heb je voor €289. Dit geldt ook voor andere Apple producten zoals iPads. Een iPad 2018 is nieuw niet meer te krijgen terwijl je deze refurbished nog volop wordt aangeboden voor €289.

3. Volop garantie

Een groot verschil met tweedehands producten die je van bijvoorbeeld Marktplaats krijgt, is dat refurbished producten door professionals worden nagekeken. Zoals eerder al genoemd worden deze grondig schoongemaakt en onderdelen worden ook ontvangen als deze niet meer naar behoren functioneren, bijvoorbeeld als een batterij minder dan 80 of 90% capaciteit heeft. Het leveren van een goed product is immers het doel van iedere verkoper. Nog een verschil met producten van Marktplaats is dat verkopers zoals refurbished.nl maar liefst 3 jaar garantie bieden op alle aankopen.

4. Keurmerk en betrouwbaarheid

Toen refurbished apparaten in de kinderschoenen stonden hier in Nederland werd vaak de betrouwbaarheid in twijfel gebracht. Hierom werd in 2019 het keurmerk refurbished in het leven geroepen door Techniek Nederland om consumenten zekerheid te geven bij hun aankoop. Om in aanmerking te komen voor dit keurmerk moet een bedrijf de smartphone op meer dan 50 punten controleren. Zo hebben consumenten de zekerheid dat als ze een refurbished iPhone aanschaffen, hij kwalitatief in orde is. Hou je ogen dus goed open voor dit keurmerk en hoeveel jaar garantie de aanbieder geeft op je aankoop.

5. Duurzaam en milieuvriendelijk

Voor veel mensen is dit een voordeel wat leuk meegenomen is, maar dit voordeel is van uiterst belang voor onze omgeving en onze toekomst. Namelijk dat een refurbished product zeer duurzaam en milieuvriendelijk is. Het maken van een iPhone zorgt voor flink wat CO2. Maar als jij een iPhone een tweede leven geeft dan wordt er veel energie bespaart en worden er ook minder schaarse grondstoffen gebruikt. Zo wordt ook de productie van CO2 teruggedrongen en werken we met zijn allen aan een duurzame toekomst.

Populair