zaterdag, juni 15, 2024
spot_imgspot_img

Populaire artikelen

spot_img

Gerelateerd

Alles wat je wilt weten over een Sim Only abonnement

Grote kans dat je wel eens van een Sim Only abonnement hebt gehoord. Wellicht ben je van plan een nieuwe telefoon aan te schaffen binnenkort, maar heb je nog geen idee voor wat voor soort abonnement je nu weer moet kiezen. Om jou op weg te helpen, vertellen wij je alles wat je wilt weten over een Sim Only abonnement. Zo kun je voor jezelf uiteindelijk bepalen of dit bij jou past of niet.   

Wat is een Sim Only abonnement?

Het is eigenlijk heel simpel: een Sim Only abonnement is een abonnement zonder telefoon. Dit in tegenstelling tot een abonnement met telefoon, waarbij je betaalt voor de telefoon én het abonnement. Bij een Sim Only abonnement beschik je dus alleen over een simkaart en betaal je alleen voor het abonnement dat je zelf hebt uitgekozen. 

Waarom kiezen voor een Sim Only abonnement?

Een Sim Only abonnement kan je veel voordelen opleveren. Ten eerste heb je met dit abonnement lage abonnementskosten. Bij dit abonnement betaal je namelijk alleen voor het abonnement dat bestaat uit je bel- en internetbundel dat je zelf hebt uitgekozen, en niet ook voor je toestel. Dit bespaart je flink wat geld in vergelijking met een abonnement met toestel. Een voordelig Sim Only abonnement is bijvoorbeeld Sim Only bij Simyo.

De lage abonnementskosten zijn niet het enige voordeel. Als je voor een Sim Only abonnement kiest, kun je bovendien zelf je telefoon kiezen. Je kunt namelijk voor bijna alle telefoons een Sim Only abonnement afsluiten. Als je voor dit abonnement kiest, hoef je ook niet direct een nieuwe telefoon te kopen. Je kunt namelijk ook je oude telefoon hier gewoon voor gebruiken. Mocht je dan na een tijdje toch graag willen switchen, kan dat heel gemakkelijk. Dit in vergelijking met een telefoon met abonnement, hier zit je vaak een bepaalde tijd vast aan een telefoon. Hierdoor kan je moeilijker switchen.

Nog een voordeel is het feit dat je maandelijks kunt opzeggen. Waar je bij een abonnement met telefoon een bepaalde tijd vastzit aan het abonnement, is dit bij een Sim Only dus niet het geval. Dit maakt het extra toegankelijk.

Wat zijn de nadelen van een Sim Only abonnement?

Hoewel er flink wat voordelen zitten aan een Sim Only abonnement, heeft het uiteraard ook wat nadelen. Zo is het bij dit abonnement het geval dat het bellen, sms’en het verbruiken van internet buiten je telefoonbundel een stuk duurder is. Mocht je dus over je limiet heengaan van je bundel, is de kans groot dat je flink moet bijbetalen. Bovendien is het bij een Sim Only abonnement zo dat wanneer je een nieuwe telefoon moet kopen, je een hele grote investering in één keer moet doen. Dit in tegenstelling tot een abonnement met telefoon, waar je de kosten in meerdere delen over een bepaalde periode betaald.

Digitale simkaart

Geen plastic kaartje meer nodig voor het bellen, sms’en of internetten: het is tegenwoordig mogelijk Nu hoor ik je denken: hoe dan? Door middel van een digitale simkaart! Neem de eSIM als voorbeeld. Deze digitale simkaart doet precies hetzelfde als een simkaart van plastic, alleen het verschil is dat de digitale simkaart al in je telefoon zit ingebouwd. Om van deze handige functie gebruik te kunnen maken, dient jouw telefoon deze digitale simkaart wel te ondersteunen. Mocht dit een optie voor je zijn, is het zeker een aanrader. Zo kan je jouw eSIM niet kwijtraken én hoef je niet meer te peuteren om je simkaart even te verwisselen.

Hopelijk hebben wij je kunnen voorzien van de belangrijkst informatie over een Sim Only abonnement, zodat het voor jou makkelijker wordt om een goede keuze te maken!

Populair