dinsdag, juni 18, 2024
spot_imgspot_img

Populaire artikelen

spot_img

Gerelateerd

Je Facebook account verwijderen? Zo doe je dat!

De populariteit van het platform Facebook neemt in Nederland al een tijdje af. Daarom besluiten veel mensen uiteindelijk om hun Facebook account helemaal te verwijderen. De reden hiervoor kan zijn dat dat zij niets meer met het platform doen of even willen stoppen met social media. Maar het kan ook gaan om het feit dat Facebook niet bepaald goed bekend staat als het om privacy gaat. Hier hechten mensen echter wel veel waarde aan, dus dit kan voor veel mensen een reden te zijn om te stoppen met Facebook. Ben jij ook even klaar met dit platform, en wil je het verwijderen? Lees dan maar snel verder, want in dit artikel leggen wij het je stap voor stap uit. Ook gaan wij in dit artikel dieper in op hoe je jouw account kan deactiveren en hoe je apps kunt loskoppelen van Facebook.

Facebook account permanent verwijderen

Ben je er 100% zeker van dat je jouw Facebook account wilt verwijderen? Of heb je nog een oud of nep Facebook account dat je graag zou willen verwijderen? Dan is het de beste keuze om ervoor te kiezen om je account permanent te verwijderen. Dit is echter wel een drastische keuze, dus denk er van tevoren goed over na! Als je ervoor kiest om jouw account te verwijderen, kun je dit verwijderde facebook account niet terughalen. Daarnaast worden jouw profiel, foto’s, berichten, video’s en alles wat je zelf hebt toegevoegd permanent verwijderd. Ook kun je Facebook Messenger niet meer gebruiken, en kun je geen gebruik meer maken van ‘aanmelden via Facebook’ in andere apps.

Nog steeds overtuigd van het feit dat je jouw Facebook account definitief wil verwijderen? En vraag je jezelf af: hoe kan ik dan mijn Facebook pagina verwijderen? Wij helpen je op weg. Volg onderstaande stappen om jouw Facebook account permanent te verwijderen:

  • Ga op zoek naar instellingen en privacy à klik op instellingen
  • Nu kom je terecht bij jouw accountinstellingen. Ga hier op zoek het kopje ‘je Facebook-gegevens’.
  • Selecteer ‘eigendom en beheer van account’ à klik op deactiveren en verwijderen.
  • Kies voor account verwijderen en klik hierna op doorgaan naar account verwijderen.

Jouw Facebook account is nu direct van Facebook afgehaald. Het duurt echter nog wel een tijdje voordat het platform al jouw foto’s, updates en andere gegevens uit de back-up systemen heeft verwijderd. Wanneer je ervoor hebt gekozen om jouw Facebook account te verwijderen, wordt ook Messenger verwijderd. Heb je spijt van je keuze om Facebook te verwijderen? Je kunt dit binnen 30 dagen terugdraaien. Na 30 dagen worden je account en alle gegevens definitief verwijderd. Mocht je het dus pas na 30 dagen willen terughalen, is dit niet meer mogelijk.

Weet je jouw wachtwoord van Facebook niet meer, en wil je weten of je jouw Facebook account kunt verwijderen zonder wachtwoord? Helaas heb je om deze handeling uit te voeren wel een wachtwoord nodig. Wat je kunt doen is gewoon een nieuw wachtwoord aanvragen, hier vervolgens mee inloggen en dan daarna kun je jouw account verwijderen.

Wil je niet jouw hele Facebook account kwijt, maar wil je wel jouw Facebook Messenger account definitief verwijderen? Dat is helaas niet mogelijk. Wat je in dit geval wel kunt doen, is het Messenger account deactiveren. Zo heb je geen last meer van de berichten van Facebook Messenger. Zodra je het weer nodig hebt of wel weer wilt gebruiken, kun je het dan gewoon weer activeren.

Wil je jouw Instagram of Spotify account verwijderen van Facebook? Ga dan naar instellingen, en hierna naar apps. Nu komt er een overzicht tevoorschijn van apps die jij gekoppeld hebt met Facebook. Selecteer de apps die jij wilt loskoppelen en voilà: dat is geregeld! Deze apps zijn vanaf dat moment direct losgekoppeld.

Facebook account tijdelijk verwijderen

Wil je even een pauze nemen van Facebook? Dan kun je jouw account tijdelijk deactiveren. Dit is vrij gemakkelijk om te doen. Wanneer je ervoor kiest om je account te deactiveren, kunnen anderen jouw profiel niet meer bekijken. Je foto’s, berichten en video’s zullen niet worden verwijderd, en je kunt ook nog steeds Facebook Messenger gebruiken. Zodra jij weer actief wilt worden op Facebook, kun je gewoon weer terugkomen door het te activeren. Hieronder vertellen wij jou hoe je jouw Facebook account gemakkelijk kunt deactiveren:

  • Ga op zoek naar instellingen en privacy à klik op instellingen
  • Nu kom je terecht bij jouw accountinstellingen. Ga hier op zoek het kopje ‘je Facebook-gegevens’.
  • Selecteer ‘eigendom en beheer van account’ à klik op deactiveren en verwijderen.
  • Kies voor account deactiveren en klik hierna op doorgaan naar account deactiveren.

 Wanneer je deze stappen hebt gevolgd, is jouw account gedeactiveerd. Mocht je nu dus na een tijdje weer actief willen worden op het platform, kun je het simpelweg weer activeren. In dit geval ga je gewoon weer verder waar je was gebleven, en zijn alle foto’s, updates en berichten gewoon nog op jouw account te vinden.

Facebook account na overlijden

We hopen natuurlijk dat het niet gebeurd, maar mocht je te maken krijgen met het verlies van een dierbare, is het mogelijk om het account van deze persoon te verwijderen. In de eerste instantie geeft Facebook accounts van overleden mensen een herdenkingsstatus, omwille van bescherming van het account. Wil je dit niet, en wil je een Facebook account van een dierbare echt verwijderen na het overlijden? Om een Facebook account te kunnen opheffen na het overlijden zal je documentatie moeten verstrekken om te bevestigen dat je een naast familielid of executeur van de accounteigenaar bent. Alleen via deze weg kun je het account dan laten weghalen.

Zoals je in dit artikel hebt kunnen lezen, zijn er verschillende mogelijkheden om op de een of andere manier los te komen van Facebook. Je kunt je gehele account permanent verwijderen, tijdelijk een pauze nemen en het account deactiveren, Messenger deactiveren of apps als bijvoorbeeld Instagram en Spotify loskoppelen. Zo maak jij zelf helemaal de keuze over hoe afhankelijk jij wilt zijn van het platform Facebook.

Populair