zondag, juni 16, 2024
spot_imgspot_img

Populaire artikelen

spot_img

Gerelateerd

Techbedrijven die investeren in crypto en blockchain

Bitcoin verscheen de voorbije weken vaak in het nieuws. De cryptomunt bereikte namelijk zijn recordhoogte: 41.726 dollar. Dit zorgt ervoor dat steeds meer mensen Bitcoin, en cryptocurrency in het algemeen, als een interessante investering beginnen te zien. Ook verschillende grote bedrijven zien het voordeel van cryptomunten en blockchain in. We vertellen je er hieronder meer over.

Spreekt de waarde van Bitcoin tot je verbeelding? Misschien wil je dan zelf ook graag investeren. Voordat je van start gaat, raden we je aan je huiswerk te doen. Cryptocurrencies als Bitcoin zijn volatiele financiële producten. Dit betekent dat de waarde ervan enorm kan schommelen.

Ga niet onvoorbereid aan de slag, maar zorg ervoor dat je begrijpt wat cryptomunten precies zijn. Lees je goed in en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. In dit artikel vertellen we je hoe je dit doet. Als je eenmaal klaar bent om zelf Bitcoin te kopen, dan moet je hiervoor bij een crypto broker of exchange zijn. Op het internet vind je heel wat vergelijkingssites die de beste Bitcoin exchange of broker voor je uittesten. Zo hoef je dit niet zelf te doen.

De voorbije maanden hebben verschillende grote bedrijven ook geïnvesteerd in Bitcoin, we zullen er hieronder enkele bespreken. Daarnaast hebben we het over bedrijven die voordeel zien in blockchain en cryptocurrency.

Facebook

Dat Facebook interesse heeft in cryptocurrency en blockchain, is al enkele jaren duidelijk. In 2018 kondigde Facebook namelijk aan dat ze bezig waren met het ontwikkelen van een eigen cryptomunt, Libra. Met deze munt zouden Whatsapp-gebruikers eenvoudig geld kunnen versturen en ontvangen. Het project kreeg echter heel wat kritiek, waarna het op pauze werd gezet. In december 2020 kondigde Facebook aan dat de munt een nieuwe naam zou krijgen: Diem. Wanneer deze nieuwe munt gelanceerd wordt, is echter nog niet duidelijk.

Daarnaast kocht Facebook in februari 2019 Chainspace op. Deze onderneming gaat op zoek naar oplossingen voor blockchain-schaalbaarheidsproblemen. Het sociaal netwerk kan namelijk veel voordeel halen uit de blockchain-technologie. Zo kan blockchain bijvoorbeeld de privacy, veiligheid en monetisatie van Facebook verbeteren. Naar verluidt werken zo’n 60 mensen bij Facebook die specifiek gefocust zijn op blockchain-technologie. Dit sociaal netwerk ziet duidelijk de voordelen in van blockchain en cryptocurrency.

Google

Ook Google ziet heil in cryptocurrency. In tegenstelling tot Facebook, ontwikkelde Google geen eigen cryptomunt, maar kondigden ze vorig jaar aan een zoekmachine te lanceren waarmee gebruikers de 8 beste blockchains kunnen vinden. Daarnaast onderzoeken ze hoe mensen blockchain gebruiken en wordt Google Pay aangeboden als betaalmethode bij verschillende cryptobedrijven zoals Coinbase en Paxful. Ook werkt Google sinds vorig jaar samen met Theta Labs, een blockchain-bedrijf.

Twitter

Ook Jack Dorsey, CEO van Twitter, is fan van cryptocurrency. Hij bezit zelf verschillende cryptomunten, waaronder Bitcoin. Het mag dus geen verrassing zijn dat Jack Dorsey eigenaar is van Square, een app waarmee gebruikers Bitcoin kunnen kopen of digitale valuta kunnen versturen. Met Square kocht Dorsey enkele maanden geleden Bitcoin voor maar liefst 50 miljoen dollar. Square bezit nu 4709 bitcoins. Dorsey is ook van mening dat Twitter in de toekomst gebruik zal maken van Blockchain om het sociale netwerk vrij te houden van hackers.

Baidu

Baidu, een Chinese tech-gigant, heeft vorig jaar zijn eigen openbare beta blockchain-netwerk op de markt gebracht: Xuperchain. Met dit blockchain-netwerk kunnen kleine en middelgrote bedrijven hun eigen gedecentraliseerde apps uitgeven. Xuperchain kent heel wat voordelen: je geniet van autonome veiligheid, lage kosten en er worden tot 10.000 transacties per seconde verwerkt.

Microstrategy Inc.

Dit bedrijf, dat mobiele software ontwikkelt en cloud-based diensten aanbiedt, heeft in augustus en september 2020 Bitcoin aangekocht ter waarde van maar liefst 425 miljoen dollar. Dit betekent dat het bedrijf momenteel zo’n 38.350 BTC bezit. CEO van Microstrategy Inc., Michael Saylor, gelooft dat Bitcoin op lange termijn meer potentieel heeft dan cash geld. De toekomst zal uitwijzen of hij gelijk heeft.

Populair