Rotterdams bedrijf versnelt de telecomrevolutie met project in Londen


ROTTERDAM, 20130403 -- Het in Rotterdam gevestigde mUHBA Nederland Holding B.V. financiert internationaal onderzoek en ontwikkeling van 4G Mobiel, 5G Draadloos en 10 Gbps Fiber To The Home telecommunicatie infrastructuur en toepassingen. mUHBA Nederland Holding B.V. wilt het leveren van grotere bandbreedte en hogere internetsnelheid, in vergelijking met huidige providers zoals KPN, Tele2, Ziggo en UPC, mogelijk maken. De experts van mUHBA hebben ruim dertien jaar ervaring met specifiek onderzoek naar de beste technologieën en toepassingen voor de nieuwste generatie (Next Generation) telecommunicatie infrastructuur. Deze opgedane kennis zal voor het eerst, in de internationale telecommunicatie-industrie, worden aangewend in een pionierend R&D project.

mUHBA’s project zal plaatsvinden in Wembley, Londen, omdat het bedrijf overeenkomsten heeft afgesloten met een aantal belangrijke, lokale en internationale partners (waaronder Royal Imtech N.V.). In Wembley zullen de volgende Next Generation technologieën worden ontwikkeld, toegepast en getest:
  • 4G Mobiel (gebaseerd op LTE-Advanced technologie);
  • 5G Draadloos (gebaseerd op Next Generation Wi-Fi technologie);
  • 10 Gbps Glasvezel (per aansluiting; gebaseerd op Actieve technologie).
Vanwege de specifieke combinatie en integratie van de bovenstaande technologieën en de toepassingen daarvan, heeft dit project de potentie om een revolutie in de telecommunicatie-industrie te ontketenen. De potentiele patenten en opgedane kennis van mUHBA’s project zullen naar verwachting van grote betekenis voor de Next Generation telecommunicatie industrie. De meeste telecom- en kabelaanbieders hebben te kampen met verouderde infrastructuren waardoor de meest geavanceerde en toekomst-vaste technologieën en toepassingen niet optimaal kunnen worden ingezet en aangeboden.

Het project zal lopen tot circa eind 2013 en naar verwachting meer dan twee miljoen euro kosten. Dit wordt gefinancierd door middel van uitgifte van aandeelcertificaten via een op maat gemaakt, online crowdfunding platform. De verkoop van aandeelcertificaten is reeds gestart.

Over mUHBA

Het management team, van het in Rotterdam gevestigde mUHBA, bestaat uit internationale specialisten en pioniers met gezamenlijk meer dan 300 jaar ervaring in de telecommunicatie industrie (waaronder Dr. Mahmoud El-Sherif, Gregory Nemitz en Chris Rouse). Verder beschikt mUHBA over een driekoppige toezichtraad voor investeerders: Dr. Eelco Dykstra, Neal S. Lachman en Drs. Richard Borsboom.


Deel: ' Rotterdams bedrijf versnelt de telecomrevolutie met project in Londen '
Lees ook