Ramon Beuk & KNVB 'lekker bezig' in voetbalkantines


ROTTERDAM, 20161207 -- De kok, ondernemer en schrijver van kookboeken, Ramon Beuk, gaat een samenwerking aan met Sligro en de KNVB, de initiatiefnemers van het programma “Lekker Bezig”, een initiatief voor betere keuzes in sportkantines.

Het programma "lekker bezig" draait al een aantal jaren binnen de KNVB-voetbalkantines en zal nu middels de inbreng van Beuk een extra impuls krijgen. Beuk gaat het project leiden en daarnaast 10 voorbeeldkantines opzetten. Hierin wordt het volledige, vernieuwde, Lekker Bezig concept uitgerold.

“Betere” keuzes maken
De invloed van eten op lichaam en geest mag nooit worden onderschat. Het juiste eten, op het juiste moment, of dat nu voor, tijdens of na het sporten is kan de prestaties verhogen. De nadruk van het programma zal daarom niet op alleen ‘gezond’ liggen, maar ook op prestaties, herstel en natuurlijk smaak. Ramon Beuk: “het gaat om bétere keuzes maken, voeding doet wat met je lichaam, die bewustwording willen we gaan verhogen. Maar, het moet ook altijd enorm lékker zijn!”

Door in te spelen op de verschillende eetmomenten, met de juiste producten met de juiste uitstraling worden de betere keuzes de logische keuzes. De chef zal vanuit zijn expertise zelf invulling geven aan de totale uitstraling, communicatie en het verantwoorde assortiment binnen de kantines. “Er mag geen drempel meer bestaan als het gaat om het maken van betere keuzes in voeding. Als we de combinatie kunnen maken van 'extreem lekker' en 'verantwoord', nemen we een drempel weg", aldus Beuk.

[Foto vlnr: Ramon Beuk, Peter Legters (KNVB), Mark Nipius (KNVB), Renata Beijen (Management RB)]
Van links naar rechts: Ramon Beuk, Peter Legters (KNVB), Mark Nipius (KNVB), Renata Beijen (Management RB)

Over Lekker Bezig
Lekker Bezig is een verantwoord voedingsconcept voor voetbalverenigingen, ontwikkeld door de KNVB in samenwerking met Sligro. Het programma heeft als doel kantinebezoekers een gezondere keuze te laten maken. Het doel van Beuk is nu om het máken van die keuze te transformeren naar een vanzelfsprekendheid. Inmiddels hebben honderden kantines zich al aangemeld voor het programma.

Over Ramon Beuk
Ramon Beuk (1971) is een bekende Nederlandse chef, ondernemer, schrijver van kookboeken en presentator van verschillende televisieprogramma's. De laatste jaren is hij vooral actief met het ontwikkelen en lanceren van onderscheidende concepten binnen de culinaire wereld.


Deel: ' Ramon Beuk en KNVB 'lekker bezig' in voetbalkantines '
Lees ook