Slow Food-chef krijgt tweede Michelin-ster


AMSTERDAM, 20151209 -- Jarno Eggen, patron-cuisinier van restaurant De Groene Lantaarn en lid van de Slow Food Chef’s Alliantie, heeft eerder deze week een tweede Michelin-ster gekregen. Vijf jaar geleden kende Michelin de eerste ster toe aan de chef uit het Drentse Zuidwolde.

Eggen is lid van de Slow Food Chef’s Alliantie, een verbond van chefs, producenten en de Slow Food-beweging. Alliantiechefs brengen het gedachtengoed van Slow Food in de dagelijkse praktijk: op de kaart staan gerechten gemaakt van authentieke, kleinschalig en duurzaam geproduceerde, regionale en seizoensgebonden kwaliteitsproducten.

Momenteel zijn er zestig chefs bij de Alliantie aangesloten. Drie van hen voeren Michelinsterren. Naast Eggen zijn dat Edwin Vinke van restaurant De Kromme Watergang in Breskens/Hoofdplaat (twee sterren) en Chris Naylor van Vermeer, het restaurant van het Amsterdamse Barbizon Palace Hotel (één ster).

De internationale Slow Food-beweging streeft naar duurzaamheid, biodiversiteit en een terugkeer van de menselijke maat in de voedselketen. Dat uit zich onder andere in ondersteuning van kleine producenten, in het veilig stellen van “bedreigde” landbouwproducten  in de Ark van de Smaak en de nadruk op lekker, puur en eerlijk voedsel. Wereldwijd telt de organisatie meer dan 100.000 leden, waarvan zo’n 3000 in Nederland. Surf voor meer informatie naar www.slowfood.nl.Noot voor redacties:

Deel: ' Slow Food-chef krijgt tweede Michelin-ster '
Lees ook