zondag, juni 16, 2024
spot_imgspot_img

Populaire artikelen

spot_img

Gerelateerd

De 5 leukste steden in Europa om Spaans te leren

We willen onszelf steeds meer ontwikkelen op verschillende gebieden. Zo ook op het gebied van taal. Tegenwoordig zijn er tal van taal apps op de markt die veelvuldig worden gebruikt. Vooral de Spaanse taal is in trek. Niet alleen omdat Spaans heerlijk exotisch klinkt, maar ook omdat je er daadwerkelijk iets aan hebt. Het wordt namelijk in veel landen gesproken; handig voor tijdens het reizen dus! En wat is er nu leuker dan Spaans te leren in Spanje zelf? Bekijk hier de leukste Spaanse steden om deze wens in vervulling te laten gaan:

1.     Girona

Gelegen tussen Barcelona en de Costa Brava, is Girona een geweldige stad voor het leren van een woordje Spaans. Het is een prachtige, middeleeuwse bestemming met smalle straatjes, hippe wijken en gezellige pleinen. Bovendien hangt er een authentieke sfeer.  De meeste toeristen komen namelijk alleen in Girona wanneer ze doorreizen naar Barcelona. (Girona Airport is een van de vliegvelden in de buurt waar goedkoop op gevlogen kan worden). Ook is de stad lekker compact, waardoor het overzichtelijk en knus aanvoelt. Er liggen verschillende talenscholen in Girona, waarvan UP! Idiomes een van de beste is.

2.     Murcia

Deze gezellige universiteitsstad ligt in het zonovergoten zuiden van Spanje. Ook dit is een top bestemming vanwege zijn gebrek aan hordes toeristen. Hierdoor kun je dus écht de Spaanse cultuur leren kennen. Murcia is een mix van een hoogwaardige gastronomie, een rijke geschiedenis en een moderne twist. En net als Valencia is de stad beroemd om zijn “Huerta”; een omliggend landschap met moestuinen die dateren uit de Moorse tijd. Deze voorzien alle restaurants van geweldige verse producten. Ook in Murcia vindt je meerdere goede taalscholen, waaronder Institutio Hispanico. Een knusse, kleinschalige school met veel aandacht en zorg.

Lees ook: dit zijn de mooiste eilanden in Europa voor een last minute zonvakantie.

3.     Bilbao

Verscholen in de bergen van het ruige Baskenland, is Bilbao een top bestemming voor cultuur en kunstliefhebbers. Was het vroeger een industriestad waar mensen liever wegbleven; tegenwoordig trekt Bilbao steeds meer bezoekers vanwege een enorme opknapbeurt, talloze initiatieven en stadsvernieuwing. Kortom; het is de place to be wanneer je een tijdje wilt verblijven in een unieke en hippe hotspot in Spanje. De stad zit gelukkig vol met leuke talenscholen, met elk hun eigen manier van lesgeven. Behalve Spaans leren, kun je bij de meeste ook deelnemen aan toffe groepsactiviteiten om mensen te leren kennen.  

4.     Almeria

Wie wil er nu geen Spaanse les volgen in Andalusië; een van de mooiste regio’s van Spanje? Je kunt er voor kiezen om dit in Granada, Sevilla of bijvoorbeeld Malaga te doen. Stuk voor stuk geweldige steden. Maar denk eens out of the box en ga voor het onbekende, maar unieke! Voor de verrassend leuke bestemming Almeria bijvoorbeeld. Deze energieke havenstad heeft een rijk verleden. Het herbergt een prachtig oud centrum, met palmbomen omzoomde pleinen, interessante musea en een overvloed aan tapas restaurants. Bovendien bezit Almeria een aantal geweldige stadsstranden met een lange, levendige boulevard. Een cursus Spaans op deze plek betekend vreugde, gezelligheid, zon en veel, heel veel eten. Waar wacht je nog op?

5.     Salamanca

De bruisende studentenstad Salamanca ligt in het noordwesten van het land en staat vooral bekend om zijn gigantische, oogverblindende universiteit. Dit is hét icoon van de stad en maakt het tot de levendige en gezellige plek die hij is. De geschiedenis van Salamanca gaat terug tot het Keltische tijdperk en is overal zichtbaar. Vooral de sierlijke, zandstenen architectuur is een lust voor het oog. Vanwege de grote studentenpopulatie is Salamanca dé stad voor jou wanneer je niet alleen komt voor Spaanse les, maar ook om mensen te leren kennen, uit te gaan en veel activiteiten te ondernemen. Het Aunt Tula College is een van de vele top talenscholen die de stad telt. Schrijf je vandaag nog in!

Twijfel niet langer en kies één van deze top steden als jouw verblijfplaats tijdens een cursus Spaans. Stuk voor stuk authentieke, heerlijke Spaanse bestemmingen. Bekijk snel alle mogelijkheden online en ga ervoor. Mucha Suerte!

Populair