zaterdag, juni 15, 2024
spot_imgspot_img

Populaire artikelen

spot_img

Gerelateerd

De 5 mooiste bezienswaardigheden in Europa om na de corona crisis te bewonderen

Ons eigen continent ligt vol met verborgen parels. Daar zijn we het afgelopen jaar meer dan ooit achter gekomen. Omdat we gedwongen werden om in Europa te blijven, reisden we naar bestemmingen die normaal gesproken misschien niet op ons lijstje hadden gestaan. Europa telt talloze geweldige steden en zoveel mooie bezienswaardigheden dat we ze niet op twee handen kunnen tellen. Maar welke zijn het meest bijzonder? Deze 5 bezienswaardigheden mogen niet ontbreken op jouw bucketlist:

1.     Het Alcazaba de Almeria – Spanje

In het zuiden van Spanje, ligt de authentieke havenstad Almeria. Een ware parel die nog niet is overspoeld door toeristen. “Alcazaba” betekend in het Arabisch “ommuurde vesting”. Dit versterkte fort ligt in het centrum van de stad, bovenop een heuvel. Het is de grootste van zijn soort die in Spanje door de Arabieren is gebouwd. Waag je aan de klim en laat je betoveren door het magische uitzicht dat je te wachten staan vanaf de kasteelmuren. Op deze reisblog lees je meer handige informatie en tips over Almeria.

2.     Slot Neuschwanstein – Duitsland

Wie nog niet in sprookjes geloofd, zal snel van gedachten veranderen bij het zien van dit imposante, majestueuze kasteel in zuid Duitsland, Beieren. Slot Neuschwanstein dateert uit de 19e eeuw en domineert vanaf een ruige heuveltop het dorp Hohenschwangau. Het is met stipt een van de meest indrukwekkende kastelen van Europa. Bovendien is de hele regio Beieren een fantastische vakantiebestemming. Zorg dus dat je genoeg vrije dagen hebt om hier een wat langere tijd door te brengen.

3.     Arthur’s Seat – Schotland

In het gezellige Edinburgh ligt het beroemde Holyrood Park; een Koninklijk park van 640 hectare groot, dat grenst aan het betoverende Holyrood Paleis. Het hoogste punt van dit park is Arthur’s Seat; een uitgedoofde vulkaan die je kunt beklimmen. Ook is dit de thuisbasis van een indrukwekkend, 2000 jaar oud fort. Vanaf Arthur’s Seat kun je mijlenver weg kijken. Het uitzicht is werkelijk sensationeel. Mis deze prachtige bezienswaardigheid niet tijdens je bezoek aan Edinburgh!

4.     Het Nationaal Paleis van Pena – Portugal

Om weer even terug te gaan naar de sprookjeswereld; dit romantische en kleurrijke paleis/kasteel in het Portugese Sintra betoverd iedereen met zijn aanblik. Het is het voormalig zomerpaleis van de Portugese Koninklijke familie. En het torent op een hoogte van 450 meter boven alles uit. Het paleis is zelfs te zien vanuit Lissabon op heldere dagen! Een absolute must-visit.

5.     Preikestolen (de Preekstoelrots) – Noorwegen

Op een andere manier indrukwekkend, is de beroemde Preikestolen in Noorwegen. Een steile klif, die meer dan 600 meter boven de fjorden uitsteekt. Dit is Onder twijfel een van de meest bijzondere en fotogenieke attracties van het land. Het werd zelfs uitgeroepen tot ’s werelds meest spectaculaire uitkijkpunten. Bezoekers kunnen rondlopen op het plateau wat boven de afgrond bungelt. Maar let op; als je last hebt van hoogtevrees kun je het beter bij een plaatje uit een reisboek houden…

Tot zover een aantal van de (vele) must-visit bezienswaardigheden in Europa. Bezoek ze allemaal wanneer het weer kan!

Populair