Hét moment om te investeren in recreatief vastgoed en vrije tijd


Tijdelijke verlaging overdrachtsbelasting ook geldig voor recreatiewoningen

Uithoorn, 20110901 -- De mogelijkheid van investeren in recreatief vastgoed wordt steeds bekender bij een groot aantal Nederlanders. Zij geloven dat een tweede woning zekerheid biedt in de huidige tijd en weten dat het bezitten van een recreatiewoning bovendien veel plezier geeft. Aankopen voor 1 juli 2012 is aantrekkelijk, aangezien de verlaging van de overdrachtsbelasting ook geldig is voor recreatiewoningen.

“Een recreatiewoning is over het algemeen waardevast. Zeker in deze tijd bieden stenen houvast en stabiliteit. Bovendien gaat de vakantie nooit failliet”, zegt Frank de Groot, algemeen directeur van Vakantie Makelaar. “Mensen blijven altijd op vakantie gaan. In tijden van laagconjunctuur kiest men er zelfs voor om dichter bij huis te blijven. Het verhuren van een vakantiewoning kan dan ook zorgen voor een aantrekkelijk rendement. ‘And last, but not least’: het is natuurlijk ook gewoon leuk om een vakantiewoning te hebben! Het is een tastbare investering, waar u als eigenaar zelf ook van kunt genieten.”

Het juiste moment
Volgens Vakantie Makelaar is er op dit moment sprake van een kopersmarkt. Frank de Groot: “Er valt over het algemeen te onderhandelen over de prijs. Bovendien geldt de verlaging van de overdrachtsbelasting ook voor recreatiewoningen. Er blijft nu tijdelijk slechts twee procent overdrachtsbelasting over als u kiest voor een bestaande recreatiewoning.”

Vrij op naam actie
In overleg met haar particuliere opdrachtgevers heeft Vakantie Makelaar een actie bedacht. Tijdelijk wordt nu een groot aantal recreatiewoningen uit haar aanbod vrij op naam aangeboden. Dit betekent dat kopers zijn vrijgesteld van de volledige overdrachtsbelasting en notariskosten. Om gebruik te kunnen maken van dit aanbod, dient de woning wel vóór 1 juli 2012 overgedragen te zijn.

Over Vakantie Makelaar

Vakantie Makelaar is dé specialist in recreatief vastgoed. Vakantie Makelaar richt zich puur op de recreatiemarkt en beschikt over een breed koopaanbod van bestaande en nieuwe vakantiewoningen in binnen- en buitenland.

Vakantie Makelaar


Deel: ' Hét moment om te investeren in recreatief vastgoed en vrije tijd '
Lees ook