Twente goed vertegenwoordigd in finale Miss Regio 2008


Eerste en tweede Miss uit Enschede en Hengelo, derde uit Apeldoorn

ALMELO, 20080420 -- De finale van de zesde Miss Regioverkiezing in Almelo, de verkiezing voor modellen onder de 1m74, leverde 19 april twee Twentse Missen op. Cecilia Ramirez Bochard uit Enschede werd eerste, op de voet gevolgd door de Hengelose Dewi Krans. Derde werd Magda Sipkema uit Apeldoorn. De finale werd gehouden in dans- en partycentrum Elkerbout in Almelo.

De kersverse Miss Regio Cecilia Ramirez Bochard zal om te beginnen op de cover van het Arubaanse modeblad Focus verschijnen. "Uit zowel Aruba als Curacao komt sinds dit jaar groeiende belangstelling voor het werk van MissRegio", vertelt organisator Susan Stundebeek. "Daar zitten dan ook genoeg prachtige talentvolle meiden die alleen vanwege hun lengte in dit vak geen kans krijgen."

Loverboys

Tijdens de hele finaledag werd aandacht gevraagd voor de slachtoffers van Loverboys. Susan Stundebeek wil samen met de organisatie voor maatschappelijk werk 'All Care Dott', die reeds steun biedt aan deze slachtoffers, een fonds opzetten met de naam: 'Geef Loverboys geen kans'. Eerder die dag gingen alle zeventien finalisten het centrum van Almelo in om dit initiatief kracht bij te zetten. Ondersteund door muziek en artiesten deelden zij een duizendtal flyers uit met de vraag om steun. Wat het resultaat van die actie is, is nog onduidelijk. "Ik hoop dat we genoeg ophalen om een dergelijk fonds te starten", aldus Stundebeek.

Succesverhalen

Deze finale van Miss Regio was alweer de zesde op rij. Het evenement is uitgegroeid van lokaal initiatief tot landelijk fenomeen. "Het groeiende succes laat zien dat de harde eis van minimaal 1 meter 75 voor een model onterecht is," aldus Stundebeek. "Voor modellen die kleiner zijn dan de standaard lengte is er ruimschoots genoeg werk. Toen ons evenement bekend werd en potentile opdrachtgevers zagen hoeveel talent we in huis hadden, kwamen de opdrachten bijna als vanzelf binnen. Miss Regio kan dan ook een hele mooie opstap zijn voor een klein model naar een mooie loopbaan."

Dat het evenement jaarlijks aan kracht wint bewijst ook de groeiende lijst van sponsors die de Missverkiezing steunen. En zo kan ook het prijzenpakket van de Missen worden vergroot.

Kijk voor meer informatie over Miss Regio en het steunfonds 'Geef Loverboys geen kans' op:
www.missRegio.nl en
www.allcaredott.nl


Vlnr: Magda Sipkema, Cecilia Ramirez Bochard, Dewi Krans. Foto: www.fotoalmelo.nl

Deel: ' Twente goed vertegenwoordigd in finale Miss Regio 2008 '
Lees ook