Der Barbecue Palast uit Neede is Nederlands Kampioen Barbecue 2010


Eindhoven, 20100701 -- Op 20 juni 2010 is het team Der Barbecue Palast uit Neede (Gld) uitgeroepen tot Nederlands Kampioen Barbecue 2010. Dit achttal hobbykoks, onder aanvoering van barbecue specialisten Ralph de Kok en Camillo Tomanek, heeft zich tijdens de feestelijke afsluiting van de Landlevendagen op Landgoed Hoekelum in Bennekom bewezen als winnaar van de kookwedstrijd om het Nederlands Kampioenschap Barbecue. Der Barbecue Palast is uitgenodigd om in mei 2011 als Nederlandse vertegenwoordiging mee te doen met de wereldkampioenschappen barbecue in het Duitse Gronau.

Na bereiding op de barbecue van een spectaculair vijf gangen menu met verse ingredinten van eigen bodem, bleken slechts twee punten het verschil te zijn tussen de eerste plaats voor Der Barbecue Palast met 716 wedstrijdpunten en de tweede plaats voor Captain Jack uit Heiloo met 714 punten. De winnaar van de eerste plaats is beloond met 1000 Euro prijzengeld van Palm Breweries en het grootste model Primo keramische barbecue. De tweede plaats bestond uit 500 Euro van Palm Breweries en een luxe model Boretti Da Vinci gasbarbecue. Pate a Pouffe uit Roosendaal met TV kok Jeremy Vermolen aan het roer, verdiende met de derde plaats 250 Euro en een Cadac Meridian gasbarbecue.

Een enthousiaste jury van food professionals en liefhebbers, met ex-wereldkampioen barbecue Timothy Bleekx als deskundig voorzitter, was aangenaam verrast door de creativiteit in presentatie en het culinair niveau van de gerechten die de meer dan 70 deelnemende barbecue liefhebbers van de roosters op het bord toverden. De grootse barbecue show van Nederland beleefde met deze unieke barbecue kookwedstrijd de smakelijke finale die het na vier dagen verdiende.

De Nederlandse Barbecue Kampioenschappen is een jaarlijks terugkerend publieksevenement dat wordt georganiseerd door de Nederlandse Barbecue Stichting. De Nederlandse Barbecue Stichting bestaat sinds 2009 uit een bestuur en groeiende groep vrijwilligers die een gezamenlijke hartstocht voor barbecue delen. Ons motto is plezier in buiten koken en verbroedering door lekker eten. Wij zijn lid van de World Barbecue Association.


Deel: ' Der Barbecue Palast uit Neede is Nederlands Kampioen Barbecue 2010 '
Lees ook