La Table in teken van het stille genieten


Sfeerbeurs La Table in Naarden-Vesting

NAARDEN-VESTING, 20100719 -- In de Grote Kerk van Naarden-Vesting vindt van donderdag 11 tot en met zondag 14 november de Sfeerbeurs La Table plaats. Dit jaar staat La Table in het teken van "het stille genieten". In een tijd waarin de bits en bytes ons bestaan domineren, wordt juist de behoefte aan intiem samenzijn groter. Daarnaast is de trend naar maatwerk alom tegenwoordig, een verschijnsel dat zich goed met traditie laat combineren. Een feestelijk diner verzorgd door een privkok, brengt romantiek en persoonlijke voorkeur samen. Maar ook tafellinnen en servetten voorzien van een unieke, persoonlijke boodschap spelen in op sfeer n individuele wensen.

Boom der bekentenissen:
Social Media en intimiteit gaan bij La Table ook samen, door de `boom der bekentenissen' die op de beurs bekeken wordt. Verhalen omtrent `het stille genieten' die via nieuwsgroepen van levenskunstenaars verzameld zijn, hangen op gouden en zilveren kaartjes in de kerstboom ter inzage. Wat betekent stil genieten nog in ons jachtige bestaan? Is het de smaak van een aardse truffel, de blik van verstandhouding aan het kerstdiner met de broer die uit Amerika is overgekomen, het knapperen van het haardvuur op de achtergrond, of het `je ne sais quoi-gevoel' van zomaar een zondagmorgen? Ook ter plekke kunnen bezoekers nog een bijdrage leveren, nadat het feest der herkenning bij de boom is aangewakkerd. Onder de inzenders wordt tijdens La Table een diner in het Amstel Hotel verloot.

Romantiek aan tafel:
De befaamde futuroloog John Naisbitt (megatrends 2000) voorzag het al eind jaren negentig: `High Tech, High Touch' wordt de trend van de toekomst. De roep om nostalgie klinkt luider al naar gelang de Tweets ons om de oren vliegen.
Wat is nou een betere plek voor feestelijk samenzijn en een ouderwets goede conversatie dan een fraai gedecoreerde tafel? Zo combineert decorateur Alex Janmaat uit Oudewater eenvoud met originaliteit. Mark Baatje van Nimmerdor presenteert een gedekte tafel met verrassend uitgevoerde fleurige details en kunstenares Maroeska Metz (de oud-Rietveld studente die bekend werd dankzij haar kandelaar met de befaamde krul) geeft weer een modernere visie op haar gedekte tafel. Ook de ultieme Kersttafel van Fernande zal dit jaar niet ontbreken. Daarnaast is er in de Grote Kerk volop aandacht voor zilver, mooie serviezen, glaswerk, kunst, kerstdecoratie, wijnen en culinaire specialiteiten, maar ook de verschijning van de stille genieter wordt niet vergeten door de aandacht voor mode, sieraden en de weer hippe hoed. Uiteraard wordt dit alles uitgedragen met een knipoog naar het winterseizoen en de kerstdagen.

Diner pensant:
La Table heeft niet alleen oog voor het uiterlijk maar ook het innerlijk speelt een belangrijke rol. Het geestelijk voedsel wordt verzorgd door sprekers in het La Table Lezingentheater, waarvan het uitgebreide programma in een later stadium bekend wordt gemaakt.
De inwendige mens wordt gekoesterd door speciaal voor La Table samengestelde lunch- en dinerarrangementen tegen aantrekkelijke prijzen. Niet alleen de welbekende Paul Fagel van Het Arsenaal, maar ook andere restaurateurs uit de Vesting zetten hun beste culinaire beentje voor. Voor deelnemende restaurants zie de website www.latablesfeerbeurs.nl.

Dagje uit in het Gooi:
In het weekend van La Table zijn de winkels en antiekzaken in Naarden-Vesting geopend. Ook het interieurparadijs Het Arsenaal van Jan des Bouvrie opent zijn deuren, omdat antiek en modern uitstekend samengaan.
Meer dan ooit hoopt La Table niet alleen een bezoek aan De Sfeerbeurs te bieden, maar een complete belevenis voor een dagje uit in het Gooi.

La Table sfeerbeurs:
Locatie: Grote Kerk, Marktstraat 13, Naarden-Vesting
Data: Donderdag 11 t/m zondag 14 november 2010
Openingstijden: Donderdag van 10 - 18 uur
Vrijdag van 10 - 21:30 uur
Zaterdag en Zondag van 11 - 18 uur
Entreeprijs: 14,-- aan de kassa,
11,-- per persoon, bij voorverkoop via
www.latablesfeerbeurs.nl

Gratis parkeergelegenheid & shuttleservice verzorgd door Volvo Buitenweg
Bezoekersinformatie: www.latablesfeerbeurs.nl


Deel: ' La Table in teken van het stille genieten '
Lees ook