Sunday Night Jazz viert eerste verjaardag in Panama Amsterdam


New York Style Jazz en Club Panama blijken een perfecte match

AMSTERDAM, 20090205 -- Op zondag 22 februari viert Sunday Night Jazz in Club Panama haar eerste verjaardag in de nieuwe setting op deze locatie. Voor deze gelegenheid zijn een aantal prominente musici uitgenodigd waaronder de succesvolle jazz-zangeres Fay Claassen, de Franse chansonnier Philippe Elan en meesterpianist Rob van Kreeveld.

Sunday Night Jazz is een maandelijkse serie vocale jazzconcerten, sinds 2000 georganiseerd door Stichting Live Jazz en contrabassist/jazzpromotor Ren van Beeck. De concerten vonden tot begin 2007 plaats in Cristofori maar sinds februari 2008 biedt Club Panama gastvrijheid aan deze unieke serie. De sfeervolle theaterzaal in Panama wordt voor deze gelegenheid elke laatste zondag van de maand omgetoverd tot een New York Style Jazzclub compleet met een concertvleugel op het podium.

Afgelopen jaar werd het podium betreden door bekende jazzmusici als John Engels, Marjorie Barnes en Toon Roos. Er was ook ruimte voor jonge talenten zoals de Turkse Karsu Dnmez, Merel Koman en Dewi Pechler om te laten horen wat ze muzikaal in huis hebben. De samenstelling van de musici wisselt elk concert, op Ren van Beeck en de Amerikaanse Broadway ster Ken Ard na. Ook de komende jaren blijft de doelstelling van Stichting Live Jazz om elke maand wisselende musici waaronder jonge talenten te programmeren.

Zoals veel culturele instellingen kampt ook Stichting Live Jazz met een tekort op de balans. Op dit moment wordt Stichting Live Jazz financieel gesteund door het het NFPK, het Thuiskopiefonds en Club Panama, maar mede door de opheffing van het ThuisKopiefonds is Stichting Live Jazz dringend op zoek naar nieuwe sponsors of subsidinten om haar doelstellingen en voortbestaan te kunnen garanderen.

Meer info en programma www.sundaynightjazz.nl of 020 - 7700660

Video impressies van de afgelopen 2 concerten zijn te vinden op You Tube:

Impressie van 28 december 2008 met o.a. pianist Rob van Bavel en de zangeressen Marjorie Barnes en Dewi PechlerImpressie van zondag 25 januari 2009 met o.a. pianist Karel Boehlee, gitarist Peter Tiehuis, zanger Ken Ard en drummer John Engels.
Deel: ' Sunday Night Jazz viert eerste verjaardag in Panama Amsterdam '
Lees ook